Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 9.32

8 let

Bo Roma uspela "preživeti" na Bernabeu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V španski prestolnici si bosta v sredo v povratni tekmi osmine finala lige prvakov nasproti stala Real Madrid in Roma. Italijani bodo branili gol prednosti.

Evropa se bo v sredo zvečer morala posloviti od španske ali italijanske prestolnice. Srečanje na Apeninskem polotoku, natančneje na štadionu Olimpico, se je končala v prid Rome (2:1). Pod, morda se bo izkazal za zelo pomemben zadetek na gostovanju, se je podpisal "zimzeleni" Raul, ki tokrat ne bo mogel sodelovati s svojim kolegom v napadu Ruudom van Nistelrooyjem, ki ima poškodovan gleženj.

Ob njem bo Nemec na klopi Reala Bernd Schuster pogrešal še enega nizozemskega napadalno usmerjenega nogometaša Arjena Robbbna. Slednji se je nedavno šele vrnil v ekipo, za novo odsotnost iz nogometnih zelenic, ki naj bi tokrat trajala en mesec, pa je bila usodna zadnja prvenstvena tekma v Huelvi proti Recreativu. Takrat si je namreč poškodoval gleženj. Prav tekma proti Recreativu je dala kraljevemu klubu prepotrebno mirnost, saj so z zmago prekinili niz treh zaporednih porazov.

Rimljani že slavili v Madridu

Tudi moštvo Luciana Spallettija je slavila na zadnji tekmi proti Parmi s 4:0 in se tako znova vrnila v boj za naslov italijanskega prvaka. Rimljani so kot kažejo zadnje tekme v boljši formi, vendar pa bodo to morali pokazati tudi na Pirenejskem polotoku, če bodo hoteli napredovati med osem najboljših ekip v Evropi. Real ima na domačem štadionu proti italijanskim klubom dobro bilanco. Na zadnjih petih tekmah so namreč venomer slavili. Zadnje gostovanje "sinov volkulje" na Santiagu Bernabeu se ni končalo po njihovih željah, saj so pred nekaj manj kot štirimi leti izgubili z 2:4, zato pa jim upanje daje tekma iz sezone 2002/03, ko so z zadetkom Francesca Tottija celo slavili.

Ne spreglejte