Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 11. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

nogomet liga prvakov liga prvakov Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Petar Stojanović Benjamin Verbič Kevin Kampl

Torek, 22. 11. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Pred torkovimi tekmami 5. kroga lige prvakov

Bo Kevin Kampl spet osrečil Nemce?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Kevin Kampl | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zvečer se bo s tekmami 5. kroga nadaljevala nogometna liga prvakov. Kot prvi bodo na igrišče stopili slovenski reprezentant Kevin Kampl in soigralci pri Bayerju Leverkusnu. Pozneje bo na delu tudi Benjamin Verbič s Köbenhavnom.

Preverite, katere nogometne vsebine si lahko ogledate na Siol TV.  

Kevin Kampl, ki je izpustil zadnji dve reprezentančni akciji – prvo zaradi preutrujenosti, drugo zaradi poškodbe – je zadel na zadnjih dveh tekmah Bayerja Leverkusna. Najprej je pred reprezentančnim premorom zadel za pomembno zmago nad Tottenhamom v Londonu, na tekmi se je tudi poškodoval. Pretekli konec tedna, ko je že ozdravel, je zadel še v nemškem prvenstvu, a z moštvom iz Leverkusna v gosteh največji nemški nogometni senzaciji v letošnjem letu, Leipzigu, ki je celo na prvem mestu, izgubil. Kaj pripravlja tokrat?

Bayer je dva kroga pred koncem skupinskega dela v skupini E v dobrem položaju. Ima šest točk in je drugi. Tretji je Tottenham, ki ga tokrat čaka gostovanje pri vodilnem Monacu (osem točk), CSKA je zadnji. Moskovčani imajo vsega dve točki.

Če bodo Kampl in soigralci danes v Moskvi ostali neporaženi in Tottenham izgubi, bodo že napredovali. Če zmagajo in Londončani ne bodo prišli do treh točk, prav tako. Slovenski nogometni zvezdnik naj bi tekmo, ki se bo začela že ob 18. uri, začel v prvi postavi.

Se lahko Benjamin Verbič vmeša v boj za napredovanje?

Benjamin Verbič bo gostil Porto. | Foto: Reuters Benjamin Verbič bo gostil Porto. Foto: Reuters Vse preostale tekme bodo v tradicionalnem terminu, sodniki na preostalih sedmih prizoriščih bi morali znak za začetek tekme dati ob 20.45. V skupini G naj bi od prve minute igral še en slovenski reprezentant. Benjamin Verbič, ki bo s Köbenhavnom na domačem igrišču pričakal vodilni Porto.

Danski prvaki, ki so v Evropi pred domačimi navijači neporaženi že pet tekem zapored, bi v primeru zmage skočili celo na drugo mesto in se vmešali v boj za napredovanje, ki bi bil veliko presenečenje. Porto bi si v primeru zmage že zagotovil napredovanje.

"Poskušali bomo zmagati, a tudi remi proti Portu ni slab rezultat. Gostje na Dansko prihajajo z željo po zmagi in zagotovitvijo napredovanja. Ne bo nam lahko, a smo optimisti. Obeta se hud boj," sporoča trener danskega prvaka Stale Solbakken, ki v prvenstvu hiti k novemu naslovu prvaka naproti. Po peti zaporedni zmagi, ki jo je dočakal pretekli konec tedna, ima na vrhu lestvice pred najbližjim zasledovalcem že kar devet točk prednosti po 17 odigranih tekmah.

Na drugi tekmi skupine Leicester City na svojem štadionu pričakuje zmago nad Club Bruggom, ki je še brez točke. Angleški prvaki za potrditev napredovanja potrebujejo le še točko.

Petar Stojanović si bo tokratno tekmo v Zagrebu ogledal s tribun. | Foto: Guliverimage/Getty Images Petar Stojanović si bo tokratno tekmo v Zagrebu ogledal s tribun. Foto: Guliverimage/Getty Images

Petar Stojanović zaradi rdečega kartona ne bo igral

Še enega nastopa slovenskega nogometaša ne bomo dočakali v skupini H, v kateri bo Dinamo v Zagrebu gostil Lyon. Francozi prihajajo po zmago, saj s štirimi točkami za štiri zaostajajo za Juventusom, ki je na drugem mestu. Dinamo, pri katerem Petar Stojanović ne bo igral, saj je kaznovan, je v slabi formi. Na štirih tekmah je štirikrat izgubil, prejel 12 golov in ni dosegel nobenega. Je zdaj napočil čas za vsaj prvi gol hrvaškega prvaka?

Za prvo mesto se bosta v Andaluziji udarila Sevilla in Juventus. Španci imajo po štirih tekmah deset točk in so na dobri poti, da si zagotovijo napredovanje. Potrebujejo le še točko. Če bodo zmagali, si bodo že zagotovili prvo mesto v skupini. Juventus bi napredoval v primeru zmage oziroma ob scenariju, po katerem Lyonu ne bi uspelo zmagati v Zagrebu.

"Od prve minute bomo igrali tako, da si bomo želeli prevzeti pobudo na igrišču. Ne bo prostora za preračunljivo igro. Ne gremo po točko, napadli bomo za vse tri," je večer pred tekmo jasno sporočil Jorge Sampaoli. Čilenec se je odlično znašel na klopi Seville, na katero je sedel letos poleti.

Podobno razmišlja tudi njegov kolega na strani Torinčanov. "Imamo kar nekaj težav s poškodbami, a smo klub, ki ima veliko dobrih nogometašev. Prihajamo po tri točke, čeprav vemo, da pot do cilja ne bo lahka," pravi Massimiliano Allegri.

Cristiano Ronaldo se vrača domov

V skupini F lahko pričakujemo potrditev napredovanja Reala in Borussie Dortmund, ki sta pričakovano pobegnila lizbonskemu Sportingu in varšavski Legii.

Po treh golih na madridskem derbiju Cristiana Ronalda čaka gostovanje pri nekdanjem klubu. | Foto: Reuters Po treh golih na madridskem derbiju Cristiana Ronalda čaka gostovanje pri nekdanjem klubu. Foto: Reuters

Madridčani, ki so v soboto s 3:0 zmagali na mestnem derbiju proti Atleticu, bodo gostovali pri Sportingu. Cristiano Ronaldo, ki se je pretekli konec tedna izkazal s tremi goli in je v vse boljši formi, se torej vrača v Lizbono. Tja, kjer se je začela njegova sijajna nogometna pot. Zato bo prav gotovo še bolj motiviran, da navduši tudi na štadionu, na katerem je nogometni svet prvič glasneje opozoril nase. Če bo portugalskemu zvezdniku in soigralcem uspelo, si bo Real še 20. zapored zagotovil napredovanje v izločilne dele lige prvakov.

Borussia Dortmund, ki je v soboto prav tako navdušila z zmago na nemškem derbiju proti Bayernu Münchnu, bo gostila varšavsko Legio in bo seveda velik favorit. Pri Nemcih bodo vse oči spet uprte v Pierra-Emericka Aubameyanga, ta bo v ligi prvakov nastopil po suspenzu ene tekme, ki si ga je pred tremi tedni prislužil zaradi kršenja klubskega kodeksa.

Pri Poljakih, ki imajo po štirih tekmah eno točko, bo največ pozornosti deležen nekdanji nogometaš Olimpije Miroslav Radović. Srb je na dveh tekmah proti Realu kar trikrat zatresel mrežo evropskega prvaka. Lahko z novim golom nase opozori tudi v Nemčiji?

Verjetne začetne postave:

CSKA Moskva – Bayer Leverkusen

Torek ob 18.00. Skupina E, 5. krog. Štadion PFK v Moskvi. Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija).

CSKA Moskva: Akinfeev; Ščenikov, Ignjaševič, Beerezutski, Fernandes; Wernbloom, Natkho; Ionov, Golovin, Tošić; Traore.

Bayer Leverkusen: Leno; Henrichs, Toprak, Tah, Wendell; Kampl, Aranguiz, Baumgartlinger, Brandt; Volland, Hernandez.

Monaco – Tottenham

Torek ob 20.45. Skupina E, 5. krog. Štadion Stade Louis II v Monaku. Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska).

Monaco: Subašić; Sidibe, Jemerson, Glik, Raggi; Silva, Faninho, Bakayoko, Lemar; Germain, Falcao.

Tottenham: Lloris; Trippier, Dier, Verthongen, Rose; Wanyama, Dembele; Sissoko, Alli, Heung-Min; Kane.

Sporting Lizbona – Real Madrid

Torek ob 20.45. Skupina F, 5. krog. Štadion Joseja Alvaladeja v Lizboni. Sodnik: Willie Collum (Škotska).

Sporting Lizbona: Patricio; Zeegelaar, Coates, Semedo, Pereira; Cesar, Carvalo, Silva, Martins; Ruiz, Dost.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Modrić, Kovačić, Isco; Ronaldo, Benzema, Bale.

Borussia Dortmund – Legia Varšava

Torek ob 20.45. Skupina E, 5. krog. Štadion Westfalenstadion v Dortmundu. Sodnik: Martin Strömbergsson (Švedska).

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Schmelzer, Bartra, Sokratis, Giner; Weigl; Dembele, Kagawa, Castro, Pulišić; Aubameyang.

Legia Varšava: Malarz; Hlousek, Rzezniczak, Pazdan, Bereszynski; Kopczynski, Moulin; Gulherme; Radović, Odjidja-Ofoe, Guilherme; Nikolić.

Leicester City – Club Brugge

Torek ob 20.45. Skupina G, 5. krog. Štadion King Power Stadium v Leicestru. Sodnik: Ruddy Buquet (Francija).

Leicester City: Zieler; Fuchs, Huth, Morgan, Simpson; Musa, Drinkwater, King, Mahrez; Vardy, Okazaki.

Club Brugge: Butelle; Poulain, Simons, Denswil; Izquierdo, Claudemir, Pina, Rhijn; Gedoz, Vanaken; Vossen.

Köbenhavn – Porto

Torek ob 20.45. Skupina E, 5. krog. Štadion Parken Stadium v Köbenhavnu. Sodnik: Milorad Mažić (Srbija).

Köbenhavn: Olsen; Augustinsson, Johansson, Zanka, Ankersen; Toutouh, Kvist, Delaney, Verbič; Pavlović, Kadrii.

Porto: Casillas; Pereira, Felipe, Marcano, Telles; Herrera, Pereira, Torres; Corona, Silva, Otavio.

Dinamo Zagreb – Lyon

Torek ob 20.45. Skupina H, 5. krog. Štadion Maksimir v Zagrebu. Sodnik: Pavel Kralovec (Češka).

Dinamo Zagreb: Livaković; Pivarić, Shildenfeld, Benković, MAtel; Machado, Pavičić; Fernandes, Ćorić, Soudani; Henriquez.

Lyon: Lopes; Rybus, Diakhaby, Nkoulou, Rafael; Gonalons, Tolisso, Ferri, Darder; Fekir, Lacazette.

Sevilla – Juventus

Štadion Ramona Sancheza Pizjuana v Sevilli. Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija).

Sevilla: Rico; Escudero, Rami, Pareja, Mariano; N'Zonzi, Kranevitter, Iborra; Nasri, Vietto, Vitolo.

Juventus: Buffon; Rugani, Bonucci, Chiellini; Alves, Pjanić, Hernanes, Khedira, Sandro; Kean, Mandžukić.

Ne spreglejte