Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
12. 3. 2012,
11.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ivica Olić

Ponedeljek, 12. 3. 2012, 11.31

8 let

Bo Hrvat Olić pristal v Seattlu?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za hrvaškega reprezentanta Ivico Olića naj bi se resno zanimal ameriški prvoligaški klub Seattle Sounders.

Napadalec Bayern Münchna, ki bo prost igralec 1. julija 2012, je pred kratkim potrdil, da je poleti pripravljen zapustiti Allianz Areno. Na njegov naslov pa naj bi že prispele ponudbe Juventusa, Lazia in Wolfsburga. A morebiti bo omenjeni trojček 'izvisel', saj naj bi bil dvaintridesetletni nogometaš v intenzivnih pogovorih s Seattle Sounders, je poročal goal.com. Ameriški klub si že nekaj časa močno prizadeva, da bo svojemu kolumbijskemu napadalcu Fredyju Monteru našel udarnega partnerja. Če bo Olić res prestopil v Seattle, bo spet imel nemškega trenerja. Juppa Heynckesa bo nasledil Siegfried Schmid.

Drugi ameriški klub New York Red Bulls, katerega član je sloviti Francoz Thierry Henry, pa je svoje lovke vrgel na napadalnega vezista Aston Ville Stephena Irelanda. A Irec je povsem druga zgodba kot Olić, ki ga bo Seattle – če ga bo – dobil brez odškodnine. New York bo moral zanj globoko seči v žep, če ga bo hotel zvabiti v svojo sredino: njegova odškodnina znaša 6,5 milijona evrov, njegova tedenska plača pa 95.000 evrov. Pogodbo z Aston Villo ima do 30.6.2014. Ker je nogometaš pri svojih 25 letih na vrhuncu svoje karieri, bo njegov prestop za ameriško prvo ligo MLS pomenil pravo revolucijo, saj so do zdaj vanjo prestopali bolj kot ne odsluženi nogometaši kot David Beckham in Thierry Henry. Za Irelanda naj bi bil izjemno zagret trener New Yorka Hans Backe, ki išče tipično 'desetico', odkar je leta 2010 prišel v klub. Zanimiv je tudi podatek, da sta Backe in Ireland že sodelovala, in sicer v sezoni 2007/2008, ko je bil švedski nogometni strateg pomočnik trenerju Svenu Göranu Erikssonu pri Manchester Cityju. Stephen naj bi maja obiskal New York in se skušal dogovoriti za prestop.

Agent obeh nogometašev Dejan Drobnjak je potrdil, da sta tako Olić kot tudi Ireland zainteresirana za prestop v MLS: ''Oba fanta bi rada nov izziv in MLS vsako leto nadaljuje s svojo rastjo.''

Ne spreglejte