Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
10. 1. 2008,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 11.47

8 let

Birsa: Novi trener mi zaupa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Valter Birsa na zadnjih treh tekmah francoskega prvoligaša Sochauxa ni igral, zato so se mnogi zbali, da je postavljen na stranski tir. Sam pravi, da je drugače. Novi klubski trener računa nanj.

Nazadnje je za Sochaux nastopil 8. decembra lani, ko je igral do 68. minute pri prvenstvenem porazu z 1:2 proti Lorientu, ko je ekipo zadnjič vodi Frederic Hantz. Pod vodstvom začasnega trenerja Jeana Luca Rutyja je pri zmagi nad Metzom z 2:1 obsedel na klopi, proti Bordeauxu (poraz z 0:1) pa ga ni bilo v zapisniku. Na začetku letošnjega leta so v Sochauxu za trenerja imenovali Francisa Gillota, ki je v nedeljo debitiral z zmago v 1. krogu ligaškega pokala nad nižjeligašem Maubeagom (2:0), proti kateremu 21-letni Slovenec spet ni igral. Je postavljen na stranski tir? ''Mislim, da ne. Ravno v ponedeljek sem se pogovarjal z novim trenerjem, ki je dejal, da v pokalu nisem igral zato, ker je želel videti nekatere igralce, ki doslej niso dobili prave priložnosti. Rekel je, da ima o meni visoko mnenje in mi zaupa. Misli, da sem eden izmed ključnih igralcev moštva. Pravi, da verjame vame in v to, da mi bo uspelo postati dober igralec. Morda je to zgolj leporečje in v resnici misli drugače, a vseeno verjamem, da bom igral. Bomo videli, kako se bo razpletlo,'' je za Sportal povedal Valter Birsa in še razložil: ''Pred tem sem pri prejšnjem trenerju na eni tekmi obsedel na klopi za rezerve, na drugi pa bil na tribuni, in sicer zato, ker sem dan pred tem prejel močan udarec v glavo in imel lažji pretres možganov.''

Vrnil se je na zadnji dan minulega leta

Sochaux je nazadnje igral 22. decembra lani, nato je sledil sedemdnevni počitek, ki ga je nekdanji igralec Gorice preživel v domačem okolju, 31. decembra pa se je moral vrniti v klub in se priključil treningom novega trenerja.

''Način dela novopečenega trenerja mi je všeč. Veliko da na igro, zato so treningi zanimivi,'' je opisal strelec treh prvenstvenih golov v tej sezoni, ki je igral na 16 od 19 prvenstvenih tekem, kolikor so jih odigrali s soigralci. ''S prvim delom sezone sem zelo zadovoljen, kasneje pa sem malce padel. Nisem bil več tako svež, kot sem bil na začetku sezone, saj sem imel tudi obveznosti v reprezentanci in bil dokaj utrujen,'' je dejal.

Nekateri se zanimajo zanj

V Franciji je od leta 2006 in je zadovoljen s svojim razvojem. ''Napredoval sem predvsem v samozavesti, kar je zelo pomembno,'' je bil kratek mladenič, ki je v prvi francoski ligi doslej zbral 47 tekem in se šestkrat vpisal med strelce. Nekoliko manj je po polovici sezone zadovoljen z izkupičkom Sochauxa, ki je v državnem prvenstvu s 16 točkami na predzadnjem mestu. ''Čaka nas krčevit boj za obstanek. Verjamem, da se bomo rešili. Odločilen bo mesec januar. Če bo na naši strani tudi kanček sreče, sem prepričan, da nam bo uspelo,'' je pričakovanja razkril slovenski reprezentant. O tem, kaj bi naredil, če bi s soigralci izpadel v drugo ligo, ne razmišlja. ''O tem nočem govoriti, saj bomo naredili vse, da obstanemo. Je pa dejstvo, se za moje usluge zanimajo nekateri klubi, zato bi morda odšel drugam. Možnosti obstajajo, da sredino zamenjam tudi v januarskem prestopnem roku, a v tak razplet glede na to, da imam kar visoko odškodnino, ne gre verjeti. O tem, kdo se zanima zame, ne bi govoril,'' je pogovor z zanimivim podatkom zaključil Šempetrski Ronaldo, kot se ga je pred časom prijel vzdevek v Novi Gorici, kjer je igral pred odhodom v tujino in zabijal gole kot za stavo.

Ne spreglejte