Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 11. 2014,
10.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Karim Benzema Real Madrid Carlo Ancelotti Basel

Četrtek, 27. 11. 2014, 10.28

8 let

Benzema o Ronaldu: Nikoli me ni prosil za nič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Branilci evropskega naslova nadaljujejo zmagoviti pohod. Real Madrid je še drugič v tej sezoni odpravil Basel, strelec Cristiano Ronaldo pa se je na večni lestvici približal Lionelu Messiju.

Nekaj časa je kazalo, da bo prvi čarobno mejo 71 zadetkov v ligi prvakov presegel Cristiano Ronaldo. Portugalec je imel nekaj zaključnih žog na dvoboju 4. kroga lige prvakov, ko so beli baletniki doma odpravili Liverpool, a se ni vpisal med strelce. To je izkoristil Lionel Messi in le nekaj dni po večnem španskem rekordu postavil še nov mejnik v zgodovini lige prvakov.

Ronaldo se je čez noč prelevil v vlogo zasledovalca, z zadetkom v Švici pa za razigranim Argentincem zaostaja tri zadetke (71 proti 74). V nadaljevanju sezone se tako obeta veliki obračun zvezdnikov, ki si v zadnjih letih iz roke v roko podajata priznanje za najboljšega nogometaša sveta.

Benzema: Nikoli me ni prosil za nič

V taboru branilcev evropskega naslova sporočajo, da najboljši strelec madridskega Reala ni obseden z rekordom. "Cristiano mi ni nikoli namignil, da bi mu prispeval več podaj, ker bi si želel, da bi dosegel rekord. Odkrito povedano, še nikoli me ni prosil za nič. Ko je dobro postavljen na igrišču, mu seveda vedno podam," je po zmagi v Baslu v pogovoru za beIN Sports poudaril Francoz Karim Benzema in dodal, da se je moral Real v nasprotju s prvim krogom, ko je doma ponižal Basel s 5:1, zelo potruditi za nov paket treh točk. "Igrali smo počasneje kot ponavadi, smo se pa dobro branili in nadzirali dvoboj," je poudaril Carlo Ancelotti, ki je Real Madrid brez poškodovanega Luke Modrića popeljal že do 15. zaporedne zmage.

Navas med vratnicama zamenjal Casillasa

Real je na štadionu St. Jakob Park zadržal nedotaknjeno mrežo. Zmagal je z 1:0, med vratnicama pa je po dolgem času stal Keylor Navas. Nogometni junak Kostarike, s katero se je na svetovnem prvenstvu prebil med osem najboljših, po dvoboju ni skrival zadovoljstva.

"Vsak si želi nastopiti v ligi prvakov. Srečen sem, da smo spet zmagali in da sem lahko pomagal po svojih močeh," je poudaril vratar, ki je v tej sezoni v veliki senci Ikerja Casillasa, tako da podoživlja tegobe Jana Oblaka pri mestnem tekmecu Atleticu, a podobno kot Škofjeločan verjame, da bo kmalu deležen novih priložnosti.

Ne spreglejte