Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2022,
19.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Legia Varšava slovenski nogometaši na delu v tujini Benjamin Verbič

Ponedeljek, 14. 3. 2022, 19.30

1 leto, 2 meseca

Legia Varšava

Potrditev iz Varšave: Verbič ima nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Benjamin Verbič | Benjamin Verbič, ki je za slovensko izbrano vrsto zbral 38 nastopov in petkrat meril v polno, bo nadaljeval kariero na Poljskem. | Foto Vid Ponikvar

Benjamin Verbič, ki je za slovensko izbrano vrsto zbral 38 nastopov in petkrat meril v polno, bo nadaljeval kariero na Poljskem.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant Benjamin Verbič bo izkoristil možnost posebnega prestopnega roka za igralce ukrajinskih klubov. Vsaj do konca sezone bo nadaljeval kariero na Poljskem, kjer bo nastopal za Legio. Klub je v ponedeljek zvečer podpis pogodbe tudi uradno potrdil.

Benjamin Verbič
Sportal Fifa našla rešitev tudi za štiri Slovence v ukrajinskih klubih

Po stresni vrnitvi v domovino, ko je Benjamin Verbič skupaj z družino zapuščal Ukrajino in se soočal z vojnimi grozotami, ki so posledica ruske invazije, bo zdaj lahko 28-letni Vojničan spet zaigral nogomet. V Sloveniji je treniral pri nekdanjem klubu Celje, v ponedeljek pa se je skupaj z agentom Amirjem Ružnićem odpravil v Varšavo, in sklenil dogovor z Legio.

"Februarja smo začeli pogovore o Benjaminovem prestopu v Legio, a smo ga gledali že veliko prej. Seveda so se zaradi vojne v Ukrajini odprle druge možnosti. Pričakovanja so zelo specifična: pomagati nam zmagovati na tekmah. Še vedno nimamo udobnega položaja na lestvici. Ta poteza povečuje tudi naše možnosti v poljskem pokalu," je za spletno stran Legie dejal športni direktor Jacek Zielinski.

Nogometno kariero bo tako nadaljeval na Poljskem, pri ukrajinski sosedi, ki se ji je po tem, ko je uspel zapustil nemirno Ukrajino, zahvalil za pomoč pri reševanju. Zlasti njegovemu klubskemu soigralcu Tomaszu Kedziori in poljskemu predsedniku vlade Mateuszu Morawieckemu. Izkušeni slovenski reprezentant, ki lani ni imel sreče z zdravjem, tako da je izpustil večino tekem, bo tako izkoristil možnost posebnega prestopnega roka. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ga je v luči ruske invazije na Ukrajino omogočila igralcem in trenerjem tako ukrajinskih kot tudi ruskih klubov, ki lahko do konca sezone brez odškodnine samodejno prekinejo pogodbo in se odločijo za selitev drugam.

Varšavska Legia, 15-kratni poljski prvak, slovi po bučnih in vročekrvnih navijačih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Varšavska Legia, 15-kratni poljski prvak, slovi po bučnih in vročekrvnih navijačih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Verbič bo tako prestopil k novemu klubu, ki mu v tej sezoni, ko brani poljski naslov, ne gre najbolje. Zaseda šele 12. mesto, na lestvici pa je bil uvrščen že slabše, a je na krilih zmagovitega niza, nazadnje je dobil štiri tekme zapored (tri v prvenstvu, eno v pokalu, kjer se je klub uvrstil v polfinale in bo skušal izkoristiti pot do Evrope), popravil uvrstitev. Njegov trener bo Srb Aleksandar Vuković, pred leti tudi nogometaš Legie.

Verbič pa je poudaril, da je zelo zadovoljen s tem prestopom. "Legia je odličen klub z bogato zgodovino, je najboljši klub na Poljskem. Upam, da bom do konca sezone pomagal ekipi osvojiti pokal in igrati po najboljših močeh v ligi," je dejal Verbič, ki bo nosil številko 77.

Luka Zahović | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Verbič bo peti slovenski legionar v najmočnejšem poljskem prvenstvu, kjer trenutno vodi Pogon iz Szczecina. Pri njem blesti Luka Zahović, ki je s sedmimi zadetki prvi klubski strelec. Erik Janža igra za Gornik Zabrze, Saša Aleksander Živec za Zaglebie Lubin, Egzon Kryeziu pa za Lechia Gdansk.

Podobno kot Verbič bi lahko novega delodajalca (do konca sezone) poiskali tudi drugi slovenski legionarji v Ukrajini. To so Lovro Grajfoner, Matija Rom in Rudi Požeg Vancaš.

Ne spreglejte