Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2013,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Beckham

Petek, 22. 2. 2013, 10.23

8 let

Beckham bo pomagal Kitajcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kitajski državni mediji poročajo, da bo nekdanji angleški reprezentant in svetovni nogometni superzvezdnik David Beckham postal ambasador kitajske prve lige (CSL) in jo tako promoviral.

Kitajska nogometna zveza naj bi ga za ambasadorja uradno imenovala na Beckhamovi turneji po Kitajski, katere datum še ni točno določen. Toda kitajski nogometni navdušenci nad potezo zveze niso najbolj navdušeni in menijo, da bo naloga za popravo ugleda s korupcijo in prirejanjem izidov omadeževane lige tudi za Beckhama prevelik zalogaj.

Na spletu so se glede vloge Beckhama, trenutno člana Parisa Saint Germaina, navijači izrekli precej negativno in menijo, da Beckham kot nekakšen mednarodni ambasador ne more prav veliko storiti glede ključnih težav lige, torej prirejanja izidov in podkupovanja. "To je le kozmetična poteza zveze. Tudi če Beckham res pride, kaj točno pa bo delal? Kitajski nogomet bo postal še bolj gnil. Obeti res niso dobri," je zapisal eden izmed uporabnikov Sina Weiba, kitajske različice Twitterja.

Drugi je svoje sporočilo naslovil neposredno na Beckhama: "Se želiš diskreditirati ali oprati denar? Potem si prišel na pravo mesto. Lahko porabiš pol življenja za sramotenje samega sebe, lepotec."

Drogba in Anelka ne stanujeta več na Kitajskem

Ta 37-letni angleški "lepotec" bo po poročanju kitajske tiskovne agencije Xinhua skoraj zagotovo sprejel novo vlogo. Ni pa še znano, koliko bo Beckham s tem zaslužil.

Kitajski nogomet je sicer v zadnjih letih močno prepreden s škandali o korupciji, v katere so bili vključeni uradniki, sodniki in igralci. Triletna preiskava prirejanja izidov je privedla do dosmrtnih prepovedi delovanja v nogometu 33 ljudem, nekdanji klub Didierja Drogbaja Shanghai Shenhua pa je ostal brez naslova državnega prvaka leta 2003.

Kazalo je, da bosta lanska prihoda Drogbaja in Francoza Nicolasa Anelke kitajski nogomet spravila v boljšo luč, a oba sta zapustila Shenhuo. Drogba, ki je še v pogodbenem sporu s kitajskim klubom, je prestopil v Galatasaray, Anelka pa je posojen Juventusu.

Ne spreglejte