Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 3. 2017,
12.49

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

UEFA liga prvakov Barcelona PSG Luis Enrique Unai Emery

Sreda, 8. 3. 2017, 12.49

1 leto

Pred povratno tekmo osmine finala Barcelona – PSG

Ovira, ki je previsoka celo za Messija?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Lionel Messi Neymar Luis Saurez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ob 20.45 bodo vse oči ljubiteljev nogometa uprte v veličastni Camp Nou, ki bo gostil povratno tekmo osmine finale lige prvakov med Barcelona in PSG. Vse zanima, ali se lahko zgodi čudež in Katalonci nadoknadijo zaostanek štirih zadetkov?

V podobnem položaju je bil v torek Arsenal in videli ste lahko, kako se je končalo. Topničarji so proti nemškemu prvaku lovili zaostanek 1:5, povedli z 1:0, na koncu pa še drugič izgubili z 1:5 in s skupnim izidom 2:10 sramotno še sedmič zapored obstali v osmini finala. To dokazuje, da lovljenje tako visokega zaostanka nikakor ni mačji kašelj, a javno mnenje pred večerno tekmo v Barceloni je povsem drugačno kot pred včerajšnjo v Londonu.

Če kdo, zmore to Barcelona, pravijo 

Luis Enrique bo na klopi Barcelone le še do konca te sezone. | Foto: Reuters Luis Enrique bo na klopi Barcelone le še do konca te sezone. Foto: Reuters

"Če kdo, so velepreobrata sposobni nogometaši Barcelone,'" pravijo ne samo navijači španskega navijači, pač pa tudi nekateri strokovnjaki, ne nazadnje tudi trener Luis Enrique. Ta je pretekli konec tedna sporočil, da se bo po sezoni poslovil od Barcelone, kar je lažje kot storiti.

"Že na prvi tekmi sem dobil občutek, da smo bili v določenih delih tekme spodobni doseči želen rezultat. Dejstvo je, da lahko ekipi, ki proti nam doseže štiri zadetek, mi zabijemo šest golov. Rezultat prve tekme je jasen, a to so izločilni boji in smo šele na polovici poti. Odigrati je treba še eno tekmo in lahko se zgodi marsikaj," pred na videz izgubljeno vojno niti malo z belo zastavno ne maha trener Kataloncev Luis Enrique.

Bo Barceloni uspelo?

  • Ne, izgubila bo tudi na povratni tekmi.
    37,75 %
    57 glasov
  • Da, Leo Messi bo stvari postavil na svoje mesto.
    62,25 %
    94 glasov
Oddanih 151 glasov

To se ni še nikoli zgodilo 

Kot smo pisali že pred tekmo med Arsenalom in Bayernom, še nikoli v ligi prvakov nobenemu moštvu ni uspelo nadoknaditi zaostanka štirih zadetkov.

V vsej zgodovini evropskih pokalov se je to zgodilo le trikrat, a nikoli, ko je ekipa na prvi tekmi zmagala s 4:0. Arsenal je v nasprotju z Barcelono dosegel zadetek v gosteh in imel ugodnejši rezultat kot Katalonci, na koncu pa vseeno izpadel s skupnim izidom 10:2. Če Parižani na Camp Nouu zadenejo samo enkrat, bo moral španski prvak za napredovanje med osem najboljših res zabiti šest golov, kot je rekel Enrique.

Emery želi nadaljevati tam, kjer so končali

Unai Emery je dokazal, da lahko z dovolj močno ekipo na vsaki tekmi ukani Barcelono. Ne bi se čudili, če bi jo premagal tudi na Camp Nouu. | Foto: Reuters Unai Emery je dokazal, da lahko z dovolj močno ekipo na vsaki tekmi ukani Barcelono. Ne bi se čudili, če bi jo premagal tudi na Camp Nouu. Foto: Reuters

PSG se je na prvi tekmi poigral z Barcelono, nič drugače pa ne namerava vstopiti v tekmo na gostovanju. Parižani imajo na klopi trenerja, ki do potankosti pozna način igre Barcelone in ve, kako odrezati njene najboljše može. To je dokazal na prvi tekmi, na kateri praktično nismo videli Lionela Messija, Neymarja in Luisa Suareza.

"V svojo ekipo imam enako zaupanje kot pred prvo tekmo. Tudi Barcelono spoštujem, kot sem jo prej. Rezultat na prvi tekmi za nas ni pomemben. Moramo biti pripravljeni na vse, na napadanje, branjenje in ekipno igro. Želimo nadaljevati igro, ki smo jo kazali na prvi tekmi, in se držati svoje filozofije. Seveda čutimo pritisk, Barcelona bo igrala pred svojimi navijači, a mi smo pripravljeni. Naj se tekma začne," je vsem dvomljivcem sporočil trener PSG Unai Emery, ki se je poleti iz Seville preselil na klop francoskega prvaka.

Parižani težav s poškodbami nimajo, nekaj manjših težav z mišico sta imela le Angel di Maria in Thiago Motta, Barcelona pa že dalj časa pogreša poškodovana branilca Aleixa Vidala in Jeremyja Mathieua.

Barcelona – PSG /prva tekma 0:4/

Štadion Camp Nou v Barceloni, danes ob 20.45, glavni sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)

Verjetni začetni postavi:

Barcelona: Ter Stegen; Piqué, Mascherano, Umtiti; Sergi Roberto, Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.
Manjkata: Aleix Vidal, Mathieu (oba poškodba gležnja)

PSG: Trapp; Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Meunier; Matuidi, Rabiot, Verratti; Di María, Cavani, Lucas.
Manjka: /

Ne spreglejte