Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

PSG Barcelona Neymar

Torek, 22. 8. 2017, 17.00

6 let, 7 mesecev

Barcelona vložila tožbo proti Neymarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Barcelona je v izjavi za javnost, ki jo je objavila na uradni spletni strani, potrdila, da bo zaradi neizpolnjevanje pogojev Neymarja tožila za 8,5 milijona evrov.

Neymar, ki se je po dolgih prerekanjih na začetku tega meseca za 222 milijonov evrov iz Barcelone preselil v PSG, je že na prvih dveh tekmah za francoske podprvake dosegel tri zadetke in prispeval še tri podaje.

Brazilec je hitro pokazal, da je bil vreden vsakega evra, pri Barceloni, ki je bila njegov dom zadnjih pet sezon, pa njegove selitve v francosko prestolnico ne morejo preboleti.

Vodstvo Barcelone je oznanilo, da bo 25-letnega napadalca zaradi neupoštevanja pogodbe, ki je bila obnovljena oktobra lani, tožilo za kar 8,5 milijona evrov. Toliko je namreč znašal bonus ob podaljšanju pogodbe, do katerega pa zdaj po mnenju Barce po preknitvi pogodbe Brazilec ni upravičen.

Če jo zapusti še Messi ...

Nihče ne ve, zakaj Barcelona "podpisane" nove pogodbe z Messijem do danes še ni obelodanila. | Foto: Reuters Nihče ne ve, zakaj Barcelona "podpisane" nove pogodbe z Messijem do danes še ni obelodanila. Foto: Reuters Katalonski velikan bi se lahko znašel v še večjih težavah, če bi klub zapustil še Lionel Messi. Čeprav so pri Barceloni v začetku julija objavili, da so z Argentincem obnovili pogodbo vse do leta 2021, uradne potrditve ni in ni. Messiju se stara pogodba izteče po tej sezoni, 30. junija 2018.

Pri Barceloni pravijo, da časa za preplah ni in le čakajo na najprimernejši trenutek. "Brez skrbi, podpisal bo. Čakamo samo pravi trenutek," je po zmagi nad Betisem o vroči temi spregovoril tehnični direktor Barcelone Robert Fernandez.

Snubcev za Messija pa vseeno ne manjka. V prvi vrsti bi si ga ob sebi spet želel Pep Guardiola, ki že drugo leto sedi na klopi Manchester Cityja.

Sinjemodri imajo denar, a za sklenitev posla bo moral zeleno luč za prestop prižgati tudi otrok Barcelone. Manchester City naj bi bil po nekaterih trditvah za petkratnega dobitnika zlate žoge pripravljen odšteti kar 300 milijonov evrov, kolikor je njegova odkupna klavzula. Vse to meji na znanstveno fantastiko, a tako je bilo tudi pri Neymarju ...

Se lahko zgodi, da Barcelono zapusti tudi Lionel Messi?

  • Ne.
    32,66 %
    114 glasov
  • Da.
    67,34 %
    235 glasov
Oddanih 349 glasov
Ne spreglejte