Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
9.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5

1

Natisni članek

Neymar Barcelona PSG francosko prvenstvo Josep Maria Bartomeu

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 9.33

6 let, 7 mesecev

Sanjski debi Brazilca na Parku princev

Neymar udaril po vodstvu Barcelone

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski zvezdnik Neymar, najdražji nogometaš vseh časov, je po izjemnem krstnem nastopu v dresu PSG na Parku princev kritiziral nekdanji klub Barcelono. "Zaslužila bi si boljše ljudi na vodilnih položajih," je dejal napadalec PSG, potem ko je v nedeljo dosegel enega najlepših zadetkov v karieri.

Kaj se dogaja v Barceloni? Nogometno kraljestvo, ki ga je skušal predsednik Josep Maria Bartomeu ohraniti v prvotni obliki, se ruši. Največji tekmec Real je pomendral blaugrano v španskem superpokalu. Brazilec Neymar je že odšel, Barcelona pa je zanj prejela rekordno odškodnino v višini 222 milijonov evrov, Urugvajec Luis Suarez je poškodovan, Argentinec Lionel Messi pa bi se lahko po zadnjih govoricah do konca avgusta preselil v Manchester, kjer ga želi voditi Josep Guardiola.

Navijači Barcelone niso zadovoljni z novo okrepitvijo Paulinhom, čigar javna predstavitev se je izkazala za popoln spodrsljaj. V dveh dneh so prodali le en njegov dres, čeprav so Katalonci zanj plačali 40 milijonov evrov. Na poletnem seznamu želja ostajata Brazilec Philippe Coutinho in Francoz Ousmane Dembele, a dogovor še ni bil dosežen, čeprav Barcelona za oba ponuja zelo veliki vsoti.

Zasluži si kaj boljšega

Neymar se je Barceloni pridružil leta 2013. Takrat sta bila s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem (levo) nasmejana do ušes. | Foto: Reuters Neymar se je Barceloni pridružil leta 2013. Takrat sta bila s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem (levo) nasmejana do ušes. Foto: Reuters Kje je težava? Neymar, ki po selitvi v Francijo še ni razočaral na igrišču, ni zadovoljen z vodstvenim kadrom. "Zelo sem nezadovoljen z vodstvom Barcelone. Na vodilnih položajih niso ljudje, ki bi si to zaslužili. Klub kot Barcelona bi si zaslužil nekaj boljšega," je po krstnem nastopu v dresu PSG na Parku princev, kjer je opozoril nase z dvema zadetkoma in podajama, za televizijsko postajo Deportes Cuatro povedal Brazilec.

Parižani so v nedeljo zvečer premagali Toulouse s teniškim rezultatom 6:2, 25-letni Brazilec pa si je privoščil številne ekshibicijske poteze. Na tekmi mu je šlo skoraj vse kot po maslu. Njegov prvi zadetek je postal eden najlepših, doseženih na kultnem pariškem štadionu. Tekmece je preigraval ter poniževal z neverjetno lahkoto in prepoznavnim brazilskim šarmom, v katerem je prišla do izraza tehnična spretnost. Navdušil je na zelenici, po tekmi pa se spomnil na nekdanji klub in ošvrknil vodstvo.

Prekrasen zadetek Neymarja, njegov prvi na Parku princev v dresu PSG:

"Razočaran sem nad vodstvom Barcelone. Njen dres sem nosil štiri leta in bil zelo srečen. Prišel sem srečen, štiri leta igral srečen in Barcelono zapustil srečen, nisem pa bil zadovoljen z vodstvom. Če vprašate mene, ne bi smelo voditi takega kluba. Barcelona si zasluži boljše voditelje, to ve ves svet," je dejal Neymar in dodal, da ga žalosti, ko vidi, kako so njegovi nekdanji soigralci v Barceloni nezadovoljni.

Upa, da bo Barcelona kmalu močnejša

"V Barceloni imam veliko prijateljev. Upam, da se bodo zadeve kmalu popravile, da bo ekipa spet takšna, kot je bila, in da se bo lahko enakovredno kosala s tekmeci," ga je začudila nemoč katalonskega velikana v nedavnih dvobojih z Realom v španskem superpokalu (1:3 v Barceloni, 0:2 v Madridu), čeprav je Cristiano Ronaldo na omenjenih tekmah odigral le 24 minut.

Atraktivna podaja iz kota za prvi zadetek PSG:

Predsednik Barcelone Bartomeu, ki je pred tedni, ko je postalo očitno, da želi Neymar zapustiti Camp Nou, izjavil, da ima vse svoje meje in da noben nogometaš ni večji od Barcelone, se je tako znašel pod velikim pritiskom.

Ne spreglejte