Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2009,
21.34

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 10. 2009, 21.34

6 let, 9 mesecev

Angležem le točka, Slovenci praznih rok v Tirani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Torek kot iz mor. Slovenija je v Tirani izgubila, Švica je premagala Islandijo, Norveška Ciper. Možnosti za nastop na SP 2014 praktično ni več. Z le točko so razočarali tudi Angleži.

Slovenija je v četrti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 izgubila v Tirani proti Albaniji z 0:1. Edini gol je v 36. minuti zabil Odise Roshi po napaki slovenske obrambe. Slovenski nogometaši so v slabih pogojih – vso tekmo je močno deževalo -, igrali slabo. Praktično edino priložnost si je Slovenija priigrala v drugem polčasu, ko je z glavo poizkušal Tim Matavž, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je poizkusil še Andraž Kirm. Albanija bi lahko zmagala z višjo razliko, a je slovenska vrata nekajkrat rešil kapetan Samir Handanović.

V skupini E sta bili v torek še dve tekmi. Norveška je na Cipru zaostajala z 0:1, pa potem prišla do zmage s 3:1. Švica je zmagala na Islandiji z 2:0. Slovenija po četrtem krogu skupaj s Ciprom ostaja na dnu lestvice. Selektor Slaviša Stojanović je doživel še tretji kvalifikacijski poraz v četrti tekmi in praktično že izgubil možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Možnosti so zgolj še teoretične. Švica ima na prvem mestu sedem točk več od Slovencev, ki so pri treh, Norveška na drugem mestu štiri več.

Naslednjo tekmo bo Slovenija v kvalifikacijah igrala 22. marca prihodnje leto, ko bo gostila Islandijo. Junija se bo z istim tekmecem pomerila še v gosteh.

Tekme so bile na sporedu tudi v preostalih skupinah. Najbolj spektakularna je bila zagotovo v skupini C, v kateri je Nemčija doma proti Švedski vodila že s 4:0, v zadnje pol ure pa so gostje zabili štiri gole in prišli do remija. Zadnji gol so zabili v zadnji minuti, ko je za remi poskrbel Rasmus Elm. Neverjetno. Kljub spodrsljaju je Nemčija še vedno na vrhu skupine s tremi točkami prednosti pred Švedsko, ki pa ima tekmo manj.

V skupini A je Hrvaška prišla do nove zmage, doma je bila boljša od Walesa. Zmagala je tudi Belgija, ki je prišla do točk proti Škotski. To sta očitno reprezentanci, ki se bosta borili za prvo mesto. Pred zasledovalci imata namreč zdaj že šest točk prednosti, potem ko je Srbija izgubila v Skopju. Edini gol je za Makedonce zabil nogometaš Maribora Agim Ibraimi.

Skupina B je ponudila novo zmago Italije, ki je bila boljša od Danske. To tekmo je sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. Češka in Bolgarija sta remizirali. Italija suvereno vodi.

V skupini D je Nizozemska gostovala v Romuniji in prišla do nove visoke zmage, tokrat s 4:1. Nizozemci so po štirih tekmah stoodstotni in na dobri poti, da se prebijejo na svetovno prvenstvo. Na drugem mestu je presenetljivo Madžarska, ki je doma s 3:1 premagala Turke.

V skupini F je Rusija prišla do četrte zaporedne zmage, a z veliko več napora, kot je načrtovala. Proti Azerbajdžanu je v Moskvi do zmage z 1:0 prišla šele pet minut pred koncem tekme, ko je z enajstih metrov zabil Roman Širokov.

Bosna in Hercegovina nadaljuje z odličnimi igrami v skupini G. Tokrat je s 3:0 doma odpravila Litvo, potem ko je vse tri zadetke zabila že v prvem polčasu. Grki so zabeležili pomembno zmago na Slovaškem.

V skupini H je Črna gora šokirala Ukrajino z zmago v Kijevu. Reprezentanci Poljske in Anglije sta se razšli z neodločenim izidom 1:1. Anglija je s točko začasno utrdila vodstvo v kvalifikacijski skupini H. Angleže je v 31. minuti v vodstvo popeljal Wayne Rooney, v 70. minuti je izenačil Kamil Glik. Tekma bi sicer morala biti že v torek, a so jo zaradi močnega naliva prestavili na sredo.

V skupini I je bil derbi večera v Madridu, kjer je Španija remizirala proti Franciji z 1:1. Gostje so do izenačujočega zadetka prišli tik pred koncem tekme, ko je zadel Olivier Giroud. Napadalec londonskega Arsenala je prekinil niz 24 zaporednih zmag Španije v skupinskih delih kvalifikacij za največja tekmovanja.

Poročilo s tekme Albanija : Slovenija Slaviša Stojanović po porazu v Tirani Statistika Slovenije po prvih štirih tekmah kvalifikacij

Ne spreglejte