Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2016,
20.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Liverpool Manchester City Manchester United Chelsea nogomet

Nedelja, 18. 9. 2016, 20.13

6 let, 7 mesecev

Angleško prvenstvo, 5. krog

Kaj se dogaja z Mourinhovimi fanti? United izgubil še tretjič zapored.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Juan Camilo Zuniga Watford | Foto Reuters

Foto: Reuters

V petem krogu angleškega prvenstva je Watford ugnal Manchester United. Rdeči vragi so v dobrem tednu dni izgubili še tretjič zapored. V soboto je Manchester City znova zmagal in se utrdil na vrhu lestvice, zmagal pa je tudi prvak Leicester.

Kaj se dogaja v preostalih ligah:

Manchester United je nanizal tri poraze zapored. Za najbolj svežega je poskrbel Watford, ki je slavil s 3:1. Rdeči vragi so po porazu proti Cityju prejšnjo soboto in sredi tedna proti Feyennordu izgubili še v Londonu. Nov slab dan je napovedal že Etienne Capoue, ki je zabil že v 34. minuti. Gostje so po pritisku prek najstnika Marcus Rashforda prišli do izenačenja, a je trdoživi Watford na krilih domačih navijačev do konca še dvakrat zadel in bogatemu tekmecu prisolil novo klofuto.

Četa Jose Mourinha, ki ni izgubil treh zaporednih uradnih tekem že vse od leta 2006, ko je prvič sedel na klopi Chelseaja, ima po petih krogih skromnih devet točk, kar je še slabše od njegovega predhodnika Louisa van Gaala, ki je imel v lanski sezoni na svojem računu po petih tekmah deset točk.

Biliću se trese stolček, Man City melje naprej

Za presenečenje je poskrbel WBA, ki je s 4:2 premagal West Ham in kladivarjem prizadejal še četrti poraz v tej sezoni. Hrvaškemu trenerju na klopi Londončanov Slavenu Biliću se že močno trese stolček. Na drugi strani pa pozitivno še vedno navdušuje Everton, ki ostaja neporažen in ima po zmagi nad Middlesbroughu le dve točki manj kot vodilni sinjemdori.

Na papirju najbolj zanimiva tekma 5. kroga angleškega prvenstva je bila že v petek, ko je Chelsea proti Liverpoolu pred domačimi navijači doživel prvi poraz. Izgubil je z 1:2, potem ko je že po prvem polčasu zaostajal z 0:2. Za goste sta zadela Dejan Lovren in Jordan Henderson, častni zadetek za domače pa Diego Costa.

 

 

Najboljši strelci:

5 - Costa (Chelsea), Antonio (West Ham)
- Ibrahimović (Manchester United), Lukaku (Everton), Capoue (Watford)
...

Ne spreglejte