Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 12. 2021,
19.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

angleško prvenstvo Pep Guardiola Manchester United COVID-19 Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City Leicester City Premier League

Nedelja, 19. 12. 2021, 19.40

2 leti, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 18. krog

Liverpool remiziral pri Tottenhamu, City ponižal Newcastle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Son Tottenham Liverpool Klopp | Objem strelca drugega zadetka za Tottenham Heung-Min Sona ter trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa. | Foto Reuters

Objem strelca drugega zadetka za Tottenham Heung-Min Sona ter trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa.

Foto: Reuters

Ta konec tedna so bile v 18. krogu angleškega prvenstva zaradi številnih okužb igralcev v številnih klubih odigrane le štiri tekme. Derbi kroga med Tottenhamom in Liverpoolom se je končal brez zmagovalca (2:2). Rdeči za vodilnim Manchester Cityjem, ki je v gosteh nadigral Newcastle (4:0), zaostajajo tri točke, Chelsea pa po remiju pri Wolverhamptonu (0:0) že šest.

Jurgen Klopp
Sportal Klopp ne bo popuščal: Necepljeni igralci so tveganje za vse nas

Nogometaši Tottenhama so se po odmoru zaradi okužb in karantene vrnili na igrišče in že takoj pomerili moči z močnim tekmecem, Liverpoolom. Mnogi so se spraševali, v kakšnem stanju bodo in ali se bodo uspeli zoperstaviti četi Jürgena Kloppa, ki pa je nastopila močno oslabljena, brez najboljših igralcev zvezne vrste.

A težave so očitno motivirale obe ekipi, ki sta prikazali zanimivo ter dinamično predstavo. V gostujoči vrsti je bil na začetku stalna nevarnost Sadio Mane, v domači pa Harry Kane, ki prve priložnosti ni izkoristil, zato pa je bil uspešnejši v drugo. V 13. minuti ga je lepo našel Tanguy Ndombele, angleški reprezentančni napadalec pa je z natančnim strelom v nasprotni kot premagal vratarja Alissona Beckerja.

Portugalec Diogo Jota je v 35. minuti izenačil na 1:1. | Foto: Reuters Portugalec Diogo Jota je v 35. minuti izenačil na 1:1. Foto: Reuters

Londončani so imeli pozneje po protinapadih dve lepi priložnosti za povišanje priložnosti, Heung-Min Son in Dele Alli brazilskega vratarja nista znala ukaniti, čeprav sta se znašla sama pred njim. Kazen je sledila v 35. minuti, ko je Diogo Jota izkoristil natančno podajo Andrewa Robertsona z leve strani in s strelom z glavo izenačil. Kmalu zatem bi lahko gosti tudi povedli, vendar je domači vratar Hugo Lloris ubranil strel Trenta Alexander-Arnolda, na odmor pa bi lahko s prednostjo odšli tudi domači, če bi bil v zadnjih trenutkih Kane pred vrati malce bolj spreten.

Kane je v 55. in 56. minuti zamudil novi dve fantastični priložnosti, prvo potem ko sta z Allijem sama prišla pred Beckerja, a Kane po ne najboljši podaji soigralca ni spravil žoge čez Brazilca, nato pa je bil nenatančen še po kotu, ko je žogo oddaljen le nekaj metrov od gola z glavo poslal prek prečke.

In spet so bili domači za neučinkovitost kaznovani. V 69. minuti so Londončani najprej neuspešno zahtevali enajstmetrovko, nato pred svojim golom še igro z roko Mohameda Salaha, a VAR ni bil na njihovi strani, gol Robertsona, ki ga je z glavo dosegel po podaji Alexandra-Arnolda, so sodniki priznali.

Toda dogajanja na igrišču s tem še zdaleč ni bilo konec. Le nekaj minut po vodilnem golu Liverpoola si je veliko napako privoščil Becker, pri izbijanju je žogo zgrešil in omogočil Sonu, da izid izenači. Malo zatem si je Robertson prislužil rdeči karton, Tottenham je krenil po zmago, a njihovi napadi niso obrodili sadov, tekma se je končala brez zmagovalca.

City ušel zasledovalcema

Nogometaši Manchester Cityja v angleškem prvenstvu nadaljujejo prepričljive predstave. V 18. krogu so na gostovanju premagali Newcastle s 4:0 in bodo na prvem mestu dočakali tudi naslednji krog. Korak z varovanci Pepa Guardiole pa izgublja Chelsea, ki še na drugi zaporedni tekmi ni zmagal, z Wolverhamptonom je igral brez golov. Za Cityjem zdaj zaostaja že šest točk.

Med strelce za Manchester City se je v Newcastlu vpisal tudi Alžirec Riyad Mahrez. | Foto: Reuters Med strelce za Manchester City se je v Newcastlu vpisal tudi Alžirec Riyad Mahrez. Foto: Reuters

Branilci naslova iz Manchestra v prvem polčasu, vsaj kar se tiče posesti žoge, niso bili tako dominantni kot na nekaterih zadnjih tekmah, a so že v peti minuti izkoristili napako domače obrambe. Joao Cancelo je podal žogo v kazenski prostor, domači branilec Ciaran Clark in vratar Martin Dobravka se nista razumela, darilo pa je sprejel Ruben Dias in povedel goste v vodstvo. Na 2:0 je v 27. minuti s strelom od daleč postavil Cancelo.

V drugem delu City prednosti ni samo branil, ampak je imel celo večjo premoč kot v prvem delu, ki jo je oplemenitil z goloma Riyada Mahreza v 63. in Raheema Sterlinga v 86. minuti.

Christian Pulisic je zapravil najlepšo priložnost za evropske prvake iz Londona. | Foto: Reuters Christian Pulisic je zapravil najlepšo priložnost za evropske prvake iz Londona. Foto: Reuters

Chelsea je zaradi številnih okužb želel, da tako kot številne druge tekme kroga prestavijo tudi njegovo gostovanje pri Wolverhamptonu. A njegove želje niso uslišali, tako da je moral tekmo odigrati praktično brez napadalcev, kar se je močno poznalo. Varovanci Thomasa Tuchela si v megli niti niso pripravili veliko priložnosti, najlepšo je v drugem delu imel Christian Pulisic. V prvem so bili domači celo nevarnejši, dosegli so tudi gol, ki pa ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil.

Visoka zmaga Arsenala v Leedsu

Tako je bila v soboto odigrana le tekma v Leedsu, ki je ponudila kar pet zadetkov, od tega so štiri dosegli gostje iz Londona in tako Leeds Unitedu ter njihovemu trenerju Marcelu Bielsi še eno ponižanje. Leeds je nedavno na gostovanju pri Manchester Cityju klonil z 0:7, zdaj pa je doma proti topničarjem prejel štiri gole.

Emile Smith Rowe (Arsenal) je na Elland Roadu postavil končni rezultat 4:1. | Foto: Reuters Emile Smith Rowe (Arsenal) je na Elland Roadu postavil končni rezultat 4:1. Foto: Reuters

Arsenal se je utrdil na četrtem mestu, ki zagotavlja nastop v ligi prvakov, dva zadetka pa je prispeval Gabriel Martinelli. Podajo za zadnji gol, ki ga je dal rezervist Emile Smith-Rowe, je prispeval Norvežan Martin Odegaard, ki se bo prihodnje leto v ligi narodov srečal tudi s Kekovo četo. 

Manchester City, Kevin de Bruyne
Sportal Liverpool le še na -1, spodrsljaj Chelseaja

Angleško prvenstvo, 18. krog:

Sobota, 18. december:
Leeds United : Arsenal 1:4 (0:3)
Raphinha 75./11-m; Martinelli 16., 28., Saka 42., Smith-Rowe 84.

Nedelja, 19. december:
Wolverhampton : Chelsea 0:0

Newcastle United : Manchester City 0:4 (0:2)
Dias 5., Cancelo 27., Mahrez 63., Sterling 86.

Tottenham : Liverpool 2:2 (1:1)
Kane 13., Son 74.; Jota 35., Robertson 69.; R.K.: Robertson 77./Liverpool 

Prestavljeno:
Manchester United - Brighton
Southampton - Brentford
Watford - Crystal Palace
West Ham - Norwich
Everton - Leicester
Aston Villa - Burnley

Lestvica strelcev:

15  Salah (Liverpool), 
10 – Jota (Liverpool),
9 – Vardy (Leicester),
8 - Raphinha (Leeds), 
– Dennis (Watford), Mane (Liverpool), Mouth (Chelsea), Ronaldo (Manchester United), Silva (Manchester City), Smith-Rowe (Arsenal), Son (Tottenham)
... 

Ne spreglejte