Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 17.38

8 let

Angleški seznam brez Walcotta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor angleške izbrane vrste Fabio Capello je objavil seznam 23 nogometašev, ki bodo potovali na SP v JAR. Angleške barve med drugimi ne bo branil tudi Theo Walcott.

Fabio Capello je črtal sedem igralcev in tako objavil spisek 23 reprezentantov, ki bodo skušali Angliji priboriti drugi naslov prvakov. Na Otoku tako ostajajo Darren Bent (Sunderland), Adam Johnson (Manchester City), Scott Parker (West Ham United), Michael Dawson (Tottenham), Leighton Baines (Everton), Tom Huddlestone (Totteham) in kot največje presenečenje Theo Walcott.

Krilni igralec Arsenala je zanimivo kljub 21 letom že bil udeleženec minulega svetovnega prvenstva v Nemčiji, ko ga je takratni selektor Sven Göran Eriksson na SP popeljal pri 17 letih, vendar je imel v minuli sezoni veliko težav s poškodbami. V prvem delu kvalifikacij za letošnje SP je bil Walcott eden ključnih mož Anglije, med drugim je zabil tudi tri gole pri zmagi nad Hrvaško s 4:1 v Zagrebu, nato pa je izgubil svoje mesto v najboljši angleški enajsterici. Skupaj je v kvalifikacijah sicer igral na šestih tekmah. ''Zelo sem razočaran, ker me ni v ekipi, ki bo odpotovala v Južnoafriško republiko, toda odločitev selektorja seveda spoštujem. Reprezentanci želim vse najbolje in upam, da bo uspešno nastopila na največjem tekmovanju na svetu,'' je odločitev selektorja komentiral mladi Anglež.

Tokrat ga ne bo v angleški izbrani vrsti, njegovo mesto pa bosta zasedla vezista Manchester Cityja oziroma Chelseaja, Shaun Wright-Phillips in Joe Cole. Na seznam je Capello uvrstil tudi Garetha Barryja iz Aston Ville, ki je bil še nedavno poškodovan, kapetan reprezentance pa bo izkušeni branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

Angleži bodo v skupini C s Slovenijo igrali 23. junija v Port Elizabethu.

Ne spreglejte