Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 6. 2016,
16.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije Nogometna zveza Slovenije Druga liga NK Zavrč

Torek, 7. 6. 2016, 16.25

6 let, 6 mesecev

Aluminij sprejel povabilo NZS

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

V tekmovalni sezoni 2016/16 Prve lige Telekom Slovenije bodo igrali Olimpija, Maribor, Domžale, Gorica, Celje, Rudar Velenje, Krško, Luka Koper, Radomlje in Aluminij. Kidričani so sprejeli povabilo Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki jih je kot drugoligaške podprvake povabila v 1. SNL s ciljem, da nadomestijo Zavrčane. Haložani niso prejeli licence.

Nogometaši Aluminija so si nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije zagotovili v ''drugem'' poizkusu. Na igrišču se jim ni izšlo, nato pa so izkoristili priložnost, ki se jim je ponudila zaradi nepridobljene tekmovalne licence Zavrča.

V drugoligaški sezoni so gledali v hrbet le Radomljam in si zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah, kjer so se pomerili prav proti Zavrču. V Halozah so hitro povedli z 2:0, nato zadeli še okvir vrat, v nadaljevanju srečanja pa popustili in dovolili favoriziranemu sosedu, da je s preobratom zmagal s 3:2. Na povratni tekmi se je Kidričanom nasmihalo napredovanje v prvo ligo, saj so v drugem polčasu načeli mrežo gostov in povedli z 1:0. Če bi ostalo pri tem rezultatu, bi zaigrali med najboljšimi, a se jim namera ni posrečila. Zavrč je za izenačenje potreboval le pet minut, nato pa se uspešno branil do konca in postal zmagovalec.

Nogometaši Zavrča so se veselili, dan pozneje pa je klubsko vodstvo šokiral dopis iz krovne nogometne zveze, ki je pojasnila, da NK Zavrč tudi po pritožbi ni bila podeljena tekmovalna licenca. ''To je katastrofa,'' so si bili enotnega mnenja. Usoda kluba bo v marsičem odvisna od tega, kje bodo igrali v prihodnji sezoni. Če bo to druga liga, bo večji del igralskega kadra ostal v Halozah, če pa bo moral Zavrč nastopiti v najnižjem tekmovanju, bo prišlo do večjih sprememb. 

Aluminij je kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti izziv

Nastalo vrzel je izkoristil Aluminij. Na igrišču si ni priigral napredovanja, po rdeči luči, prižgani Zavrču, pa je v čakalno vrsto vskočil kot prvi in sprejel povabilo. ''Upravni odbor NK Aluminij se je na današnji seji odločil, da sprejme povabilo NZS za igranje v 1. SNL. Ocenjujemo, da je klub kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti ta izziv, ter tako nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra. To ostaja še naprej osnovno poslanstvo kluba,'' je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo Aluminija.

V Zavrču v prihodnji sezoni ne bodo igrali prvoligaških tekem. | Foto: V Zavrču v prihodnji sezoni ne bodo igrali prvoligaških tekem.

Zadnjo besedo pri sestavi lig bo imel izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, ki bo na seji potrdil sestave prve, druge in tretjih lig. Aluminij je sprejel povabilo, tako da ne bi smelo biti težav pri njegovem vstopu med elito. Kidričani so v prvi ligi igrali v sezoni 2012/13. V 36 krogih so osvojili 30 točk in osvojili zadnje mesto. Zbrali so sedem zmag, devet remijev in 20 porazov.

Ne spreglejte