Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
0.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale ND Gorica NK Rijeka NK Krka NK Rudar NK Krško NK Zavrč

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 0.13

7 let, 12 mesecev

Afriška moč Olimpije prihaja do izraza

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski prvoligaški klubi so konec tedna odigrali šest pripravljalnih tekem. Najvišjo zmago je dosegla Olimpija, najtežje delo pa sta imela Gorica in Domžale ter ostala praznih rok.

Jesenski prvak Olimpija se je pred dnevi odpravil na priprave v Novigrad. Zmaji so se preselili v Istro, kjer so nadaljevali niz pripravljalnih srečanj proti drugoligaškim tekmecem. Po treh slovenskih so zlahka ugnali še madžarskega drugoligaša. Dosegli so šest zadetkov, polovico Nigerijca Ezekiel Henty (2) in Blessing Eleke. Afriška rojaka sta dokazala, da bi lahko v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije dobro sodelovala v napadu Olimpije. Na strelski seznam zeleno-belih sta se vpisala tudi upa ljubljanskega kluba Jakob Novak in Semin Omerović.

"Fantje z vsakim dnem vse bolj dojemajo, kar jim poudarjam od uvodnega dne priprav, da se zmaguje prihaja izključno z maksimalnim pristopom in odgovornostjo vsakega posameznika," je po novi visoki zmagi Olimpije dejal trener Marko Nikolić in namignil, da bodo prekinitve močno orožje njegovih varovancev. Olimpija je že tretjič zapored zadela v polno iz prekinitve.

Bo tako tudi v torek, ko zeleno-bele čaka madžarski drugoligaš Gyirmot?

"Z izjemo Črnica se dogaja bore malo"

Tretjeuvrščeni Domžalčani so v soboto gostovali v Celovcu. V goste jih je sprejel Wolfsberger AC, dvoboj pa je potekal na ogromnem celovškem štadionu Wörthersee. WAC je pred polovico leta gostoval na njem na evropski tekmi proti Borussii Dortmund, ko so bile tribune polne do zadnjega mesta, v soboto pa so na prijateljski tekmi odpravili Domžale pred 200 gledalci.

Za Elsnerjevo četo je debitiral Alvaro Brachi, prvi Španec, ki je oblekel dres kluba iz mesta ob Kamniški Bitrici. Pri gostiteljih je manjkal slovenski legionar Tadej Trdina, ki okreva po hudi poškodbi. "Imamo težavo v napadu, kjer se pretok žoge ustavi. Z izjemo Črnica se dogaja bore malo," je trener Luka Elsner opozoril na slab učinek napadalcev.

Domžalčani so v 42. minuti ostali brez igralca, saj je drugi rumeni karton prejel Žan Majer. Manjkalo je osem pomembnih nogometašev (Juninho, Husmani, S. Vuk, Blažič, Janković, Dobrovolj, Alvir in Milić), je pa zaigralo šest igralcev, ki so na preizkušnji, med njimi tudi francoski vratar Axel Maraval.

Vrtnice na Reki predstavile nekaj novih obrazov

Gorica, ki je prezimila na četrtem mestu, se je v soboto odpravila na Reko. Okusila je moč Kekove Rijeke, ki se je vrnila z daljših priprav v Dubaju. Vrtnice so se na štadionu Rujevica v hladnem in deževnem vremenu dobro upirale hrvaškemu podprvaku. Izgubile so z 0:1. Edini zadetek je dosegel Albanec Bekim Balaj, ki bo letos zaigral na EP 2016 v Franciji. Albanec je po prvem polčasu v konici napada zamenjal Romana Bezjaka, Miral Samardžić pa je odigral vso tekmo.

Rijeka je bila pričakovano boljša. Izbranci Mirana Srebrniča so se večino srečanja branili, vratarja Mitja Sorčan in Januš Štrukelj sta imela veliko dela. Za vrtnice so zaigrali tudi trije igralci na preizkušnji. To so Marko Matić, Rifet Kapić in temnopolti Theodore.

Petardi Rudarja in Krškega, Krka remizirala s Koprivničani

Slovensko-hrvaški prvoligaški nogometni spopad je konec prejšnjega tedna potekal tudi v Čatežu. Pomerila sta se Krka in Slaven Belupo. Gledalci so videli štiri zadetke, dvoboj pa se je končal brez zmagovalca (2:2). Tekmeca sta se dogovorila, da bosta odigrala kar 120 minut, tako da je vsak polčas trajal okroglo uro. Novomeščani so dvakrat premagali slovenskega vratarja Matjaža Rozmana, ki brani za hrvaškega prvoligaša iz Koprivnice. Med strelce sta se vpisala Marin Perić in Miha Kostanjšek.

Rudar in Krško so imeli konec prejšnjega tedna strelski trening. Velenjčani so drugoligaškim jesenskim prvakom Radomljam nasuli pet zadetkov (5:2), enako velja za zadnjeuvrščene Krčane, ki so z gladkih 5:0 odpravili jesenske prvake 3. SNL, skupine Center. Knapi so na Parkurju ponudili seznam petih različnih strelcev, kar trikrat pa so bili uspešni v zadnji tretjini srečanja. V nedeljo so se odpravili na priprave v Umag, v torek pa bodo gostovali na Reki pri Kekovi Rijeki.

Izbranci Tomaža Petroviča so zlahka napolnili mrežo Ivančne Gorice, ki je v jesenskem delu pod vodstvom Safeta Hadžića navduševala z granitno obrambo in nepremagljivostjo. Krško je zmagalo s 5:0, med strelce pa se je vpisal tudi Damijan Vuklišević, eden izmed štirih posojenih nogometašev Maribora, ki se bodo spomladi dokazovali v dresu zadnjeuvrščenega kluba 1. SNL.

Ne spreglejte