Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 12. 2011,
12.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dare Vršič NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 8. 12. 2011, 12.25

7 let, 12 mesecev

Ačimovič: Za Vršiča želimo tri milijone

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Športni direktor Olimpije Milenko Ačimovič je potrdil, da vlada za Dareta Vršiča izjemno zanimanje. Najboljši strelec prvega dela 1. SNL bi lahko po besedah Ačimoviča odšel za tri milijone evrov.

Nesoglasja med športnim direktorjem Olimpije, v njegovih rokah je tudi usoda morebitne menjave trenerja, ter predsednikom in osrednjim pokroviteljem kluba, so se v teh dneh znašla na stranskem tiru. Skupni sestanki so obrodili sadove, tako da je sprejeta odločitev, da se pozabi na zamere in s polno paro nadaljuje na področju, ki je v zimskih mesecih še kako aktivno. Ker se bliža zimski prestopni rok, je v ospredju projekt prodaje najboljšega posameznika v vrstah ''zmajev'', Dareta Vršiča. Za slovenskega reprezentanta, enega redkih, ki si služi kruh v domovini, vlada veliko zanimanje. ''Snubcev je veliko, tako da v teh dneh poteka ogromno sestankov. O tem, iz kje so, za zdaj še ne bi govoril, smo pa v klubu postavili mejo glede odškodnine. Prepričan sem, to je tudi želja kluba, da bi lahko za Dareta iztržili tri milijone evrov,'' je z zanimivim podatkom postregel Milenko Ačimovič, ki ga je skromen izplen ''zeleno-belih'' v jesenskem delu prvenstva razočaral. Pričakoval je več, nato pa je Olimpija ostala celo brez drugega mesta. Poleg Vršiča je najbližje izhodnim vratom še srbski branilec Sreten Sretenović. Na zadnji tekmi z Novogoričani so si njegovo predstavo, na kateri ni navdušil, ogledali gostje iz Kitajske. Če se obrambni steber Ljubljančanov spogleduje z odhodom v oddaljeno Azijo, pa naj bi Vršič nadaljeval pot na zahodu. Izkušnje v tujini je doslej nabiral na Slovaškem in v Romuniji, ki se mu je zaradi zapletov z vodstvom Temišvarja povsem zamerila, tokratne želje pa segajo na drugi del Evrope.

''Uživam dopust in ne razmišljam o tem. Verjamem in zaupam klubu,'' nam je iz Dunaja, kjer se nahaja na družinskem izletu, sporočil Dare Vršič. Kovčki v Ljubljani mirujejo, glede novega delodajalca pa ima le eno željo, da se ne preseli na Vzhod. ''Imel sem že nekaj dobrih ponudb s tega dela Evropa, a me ne zanimajo. Zelo pomembna je oddaljenost kluba, pa tudi organiziranost in urejenost kluba,'' je dodal najboljši strelec jesenskega dela. Če bo zapustil Stožice, se bo njegov izkupiček na domačih igrišč v tej sezoni ustavil pri 14 zadetkih.

Ne spreglejte