Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2012,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 12. 12. 2012, 18.26

8 let

Zmaga Phoenixa, 17 točk Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na soboto je v košarkarski ligi NBA Goran Dragić s Phoenixom gostil Utah. Domačini so zmagali z 99:84, slovenski zvezdnik pa je vknjižil 17 točk. Beno Udrih zaradi poškodbe spet ni igral.

Dragić je bil eden izmed ključnih mož Phoenix Suns. V 35 minutah je poleg 17 točk v statistiko tekme vpisal še pet podaj, dva skoka in dve ukradeni žogi. Slovenski zvezdnik pa ni bil edini razpoloženi košarkar Phoenixa. Z osebnim rekordom sezone se je izkazal Jared Dudley, ki je dal 22 točk. Phoenix je bil večino tekme v vodstvu. Domačo predstavo pa je pohvalil tudi trener sonc Alvin Gentry: "Veliko lažje je braniti prednost kot pa nadoknaditi veliki zaostanek." Phoenixu se je po črnem nizu porazov vendarle vpisal zaporedni zmagi.

Zmago v gosteh so slavili košarkarji Milwaukee Bucks, ki so z 90:86 odpravili Cleveland Cavaliers. Drugi Slovenc v ligi NBA Beno Udrih ni igral za Milwaukee. Udrihov soigralec Monta Ellis je vpisal osebni rekord sezone s 33 točkami, Brandon Jennings pa jih je dodal 16 za četrto zaporedno zmago ter deveto zaporedno zmago proti Clevelandu.

V preostalih tekmah je Denver Nuggets premagal Memphis Grizzlies (95:94), Toronto Raptors je bil boljši od Dallas Mavericks (95:74), Washington Wizards je doma klonil proti Los Angeles Lakers s 96:102, košarkarji Indiana Pacers so premagali Philadelphia 76'ers (95:85), Orlando Magic je strl Golden State Warriors (99:85), Brooklyn Nets je po dveh podaljških slavil domačo zmago proti Detroit Pistons s 107:105 na krilih Joa Johnsona, ki je zabil ob zvoku sirene, New Orleans Hornets je klonil proti ekipi Minnesota Timberwolves s 102:113, Houston Rockets je bil boljši od Boston Celtics 101:89, Oklahoma City Thunder pa od Sacramento Kings s 113:103.

Ne spreglejte