Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
30. 8. 2011,
20.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bolgarija

Torek, 30. 8. 2011, 20.41

7 let, 12 mesecev

"Za nas bo to 'pasja' bitka"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V izbrani vrsti Bolgarije, prvi tekmec Slovenije na EP v Litvi, je kar nekaj košarkarjev, ki lahko ob dobrem dnevu grenijo življenje naši izbrani vrsti. In ti uvrščajo Slovenijo ob bok Rusiji.

Imena Dejan Ivanov, Kalojan Ivanov ter Filip Videnov prav veliko slovenskim športnim navdušencem ne povedo, a so lahko v sodelovanju z ameriškim organizatorjem igre Earlom Rowlandom, novim članom Unicaje, izjemno nevarni. Brata Ivanov denimo izstopata z agresivnim napadalnim skokom, Videnov pa je zelo neugoden pri metih za tri točke. Slovenski ljubitelji košarke ga bodo lahko v prihodnji sezoni denimo še dvakrat videli, ko bo igral v dresu Prokoma v elitni evroligi proti Unionu Olimpiji.

"Dobro smo pripravljeni na evropsko prvenstvo. Imeli smo dovolj časa, da smo naredili vse, kar smo si zastavili. Na pripravljalnih tekmah res nismo igrali na visoki ravni, kar je po drugi strani pozitivno, saj nismo pokazali vsega, kar znamo. Vemo namreč, da lahko igramo še boljše," je uvodoma pred začetkom prvenstva dejal Dejan Ivanov in se v nadaljevanju takoj dotaknil tekme s Slovenijo, s katero se bodo pomerili v sredo: "Slovenija in Rusija sta najboljši ekipi v naši skupini, vendar imamo tudi mi svoje kakovosti. Za tekmo s Slovenijo smo se posebej pripravili v zadnjih dneh. V prvi vrstimo bomo skušali zaustaviti centrsko linijo, ki je zelo visoka in neugodna."

Cilj Bolgarije na tem evropskem prvenstvu je enak, kot ga imajo Ukrajina, Gruzija ter Belgija, ki še igrajo v tej skupini. Uvrstitev na tretje mesto, ki pelje v drugi del tekmovanja, a izbranci Rosena Barčovksega dobro vedo, da bo to vse prej kot lahka naloga. "Naredili bomo vse, da se uvrstimo na to tretje mesto. Slovenija in Rusija bosta nedvomno na prvih dveh mestih, ostali pa bomo bili krvavo bitko za preostalo vstopnico," je še dejal Ivanov.

Slovenske reprezentance pa se je dotaknil tudi naturalizirani Bolgar Earl Rowland, ki je bil lani soigralec Marka Miliča pri Cremoni in je v povprečju v italijanskem prvenstvu dosegal po 13,9 točke, 3,8 podaje ter 3 skoke na tekmo: "Slovenija ima izkušeno ekipo z veliko talenta. Redno je prisotna na evropskih prvenstvih, kar je velik plus. V njeni izbrani vrsti vlada dobra kemija. Za nas bo to 'pasja' bitka. Tepsti se bomo morali z nasprotnikom, če bomo želeli uspeti."

Ne spreglejte