Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
18. 10. 2017,
14.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Florentino Perez Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 18. 10. 2017, 14.20

6 let, 6 mesecev

Florentino Perez sporoča:

"Vsak dan z Luko Dončićem je pravo razkošje"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Pri madridskem Realu se Luki Dončiću zlepa ne bodo odrekli, sporoča milijarder in sloviti predsednik mogočnega Reala Florentino Perez.

Zvezda slovenske reprezentance, zvezda Reala | Foto: Grega Valančič/Sportida Zvezda slovenske reprezentance, zvezda Reala Foto: Grega Valančič/Sportida

Če je bila lanska sezona za Luko Dončića sezona preboja in za slovenske košarkarske navdušence ob tem prežeta z nestrpnim pričakovanjem mladeničeve vključitve v reprezentanco, bo, če gre dan soditi po jutru, sezona 2017/18 minila v znamenju hvalnic na njegov račun z obeh strani Atlantika in ugibanj o tem, ali se bo prijavil na junijski nabor lige NBA ter tam morda postal celo prvi izbor.

V Združenih državah Amerike so prepričani, da spada med osrednje favorite, tamkajšnji poznavalci pa opozarjajo, da bo 18-letni Ljubljančan letos praktično na vsaki tekmi pod drobnogledom oglednikov iz severnoameriške poklicne lige. V Evropi pa … Dovolj zgovorne so nedavne besede Florentina Pereza, znamenitega predsednika madridskega Reala, ki se v zadnjem intervjuju za časnik El Espanol ni omejil zgolj na pogovor o nogometnih zvezdnikih.

Florentino Perez ve, koga ima v Realu. | Foto: Reuters Florentino Perez ve, koga ima v Realu. Foto: Reuters

"Vsak dan, ki ga preživi v klubu, je za nas pravo razkošje. Govorimo o enem najboljših svetovnih igralcev pri 18 letih. Želimo mu napredek v športni karieri, ob tem pa se bomo trudili, da bi ga zadržali," je o Luki dejal 70-letni športni funkcionar, čigar ocenjena vrednost po Forbesu presega dve milijardi ameriških dolarjev. Ob tem je v omenjenem intervjuju razkril, da naj bi se poškodovani Realov zvezdnik Sergio Llull pod koše vrnil še pred februarjem, kot je bilo sprva načrtovano. Nato naj bi skupaj z Dončićem napadla evroligaški vrh.

Kdaj v ligo NBA?

"Z Realom imam pogodbo še za štiri leta. Trenutno bi bil težko v boljšem klubu. Odlično se počutim. Odnos do mene je zelo dober. NBA? Zdaj sem v Realu," nam je poleti na temo morebitnega odhoda iz Španije v ZDA dejal Dončić.
Ne spreglejte