Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
26. 9. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Gregor Hrovat Petrol Olimpija EuroBasket 2017

Torek, 26. 9. 2017, 9.30

6 let, 7 mesecev

Intervju: Gregor Hrovat, kapetan Petrola Olimpije

V novih barvah po nove izzive

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Po pogumni predstavi na prijateljski tekmi proti Fenerbahčeju, ki je Petrol Olimpijo ugnal z rezultatom 82:78, se kapetan Ljubljančanov Gregor Hrovat veseli pravega začetka sezone, v katerem bodo "zmaji" vnovič nastopali na treh frontah.

Gregor Hrovat v novo sezono vstopa kot kapetan Petrola Olimpije. | Foto: Sportida Gregor Hrovat v novo sezono vstopa kot kapetan Petrola Olimpije. Foto: Sportida

Pred natančno štirimi meseci je Gregor Hrovat kot prvi kapetan Olimpije po letu 2009 dvignil pokal za naslov državnega prvaka. Danes odšteva ure do prve uradne tekme nove sezone, ki se bo začela s četrtkovo superpokalno tekmo v Tivoliju proti Krki. Vmes je dopolnil 23 let, se mudil na reprezentančnih pripravah, kjer je kot predzadnji odpadel s seznama Igorja Kokoškova, in pri prenovljenem zmajevem klubu pozdravil številne nove obraze. Z njimi se je v ponedeljek uradno predstavil na pripravljalni tekmi proti evroligaškemu prvaku Fenerbahčeju.


Proti Fenerbahčeju ste drago prodali svojo kožo.
Ko izgubiš tekmo, ostane grenak priokus. Ne glede na to, kdo stoji na drugi strani. Vseeno moramo biti realni in se zavedati moči tekmeca. Fenerbahče je evropski prvak. Lahko smo ponosni na prikazano predstavo. Jasno, proti takšni ekipi motivacija ni sporna. Najbolj pomembno pa je, kaj nam je pokazala ta tekma. Po mojem mnenju predvsem to, da smo sposobni zaigrati na visoki ravni. Zdaj je naša naloga, da odlične minute s te tekme poskušamo do pravega začetka sezone raztegniti. Obetam si dobro sezono.

Novo ime, novi dresi, novo klubsko vodstvo … Ali tudi igralci čutite nov zagon?
Vsekakor. To je nov zagon, nov veter. Energija se čuti. Verjamem, da smo to pokazali že na otvoritveni tekmi proti Fenerbahčeju. Vsekakor pa upam, da bomo v prihodnje tudi nagrajeni za ta pristop. Pomembno je, da napredujemo in se dvigujemo iz tekme v tekmo.

Proti Fenerbahčeju je dosegel 10 točk, 7 asistenc in 5 pridobljenih žog. | Foto: Sportida Proti Fenerbahčeju je dosegel 10 točk, 7 asistenc in 5 pridobljenih žog. Foto: Sportida

Lahko primerjate lanskoletno in letošnjo Olimpijo?
Po mojem mnenju nismo šibkejši kot lani. Morda celo močnejši. Za nami je lepa zgodba. Želja vseh, ki smo ostali, in tudi novincev, s katerimi smo se dobro ujeli, je nadgradnja. Menim, da smo že zdaj dobro povezani in uigrani. Držali pa se bomo pristopa od tekme do tekme.

Se v klubu čuti, da ste se z dvojno krono rešili priponke domačih poražencev?
Zanesljivo. Po drugi strani pa znano športno pravilo uči, da je lovoriko lažje osvojiti, kot pa jo nato braniti.

Nova sezona znova prinaša nastopanje na treh frontah. Bo letos zaradi lanskoletne izkušnje kaj lažje?
To bo mala prednost za nas. Toda naporov, ki jih prinaša hkratno nastopanje v ligi prvakov, državnem prvenstvu in ligi ABA, to ne zmanjšuje. Utrujenost bo prisotna. To je dejstvo. Treba bo paziti na regeneracijo, pravzaprav na način življenja, da bomo preživeli najbolj zgoščen del sezone. Po drugi strani pa je vsak igralec vesel, ko lahko igra. Zato se nove sezone veselimo.

Kaj lahko kot kapetan na pragu nove sezone obljubite navijačem?
Borbenost! Na vsaki tekmi. Upam na številčno podporo. Navijačem bomo skušali vračati.

Kaj pa tekmeci? Karte so se pošteno premešale …
Oh, sezona bo dolga, tekmecev veliko. Vrnil pa se bom k osnovni ideji – od tekme do tekme.

Ali držijo govorice, da ste bili z eno nogo že v tujini?
No, nekaj pogovorov je sicer bilo. A prav nič resnega. Imam pogodbo z Olimpijo. V Stožicah ostajam tudi v novi sezoni.

Mladi Primorec se razvija v enega najboljših slovenskih krilnih igralcev. | Foto: Sportida Mladi Primorec se razvija v enega najboljših slovenskih krilnih igralcev. Foto: Sportida

Iz kluba pa prihajajo namigi, da vam utegne vodstvo sredi sezone ponuditi večletno pogodbo. Je pisalo pripravljeno?
Z novim vodstvom se bom pogovarjal tudi o tem. A nič ne bom napovedoval, še manj prehiteval dogodke. Ponavljam, sem član Olimpije. Tako bo ostalo. Kaj pa bo prinesla prihodnost, ne ve nihče.

Za konec še nekaj besed o reprezentanci. Verjamemo, da vas je ob spremljanju Slovenije na EuroBasketu prevzela evforija. Ste, zaradi dejstva, da se odpadli s seznama reprezentantov, čutili tudi cmok v grlu?
Kar je uspelo Sloveniji, je neverjetno. Tega ni pričakoval nihče. Ponosen sem na dvanajsterico. Vsem po vrsti sem čestital. Obenem sem iskreno ponosen, da sem bil v delu pripravljalnega obdobja del te ekipe. Kar pa se mojega odhoda iz reprezentance tiče, ne skrivam, da sem bil sprva razočaran. Kdor pride na zbor, se seveda želi prebiti med dvanajsterico. Po drugi strani pa sem ponosen, da sem bil del te ekipe. Trener se je odločil, kot se pač je. Glede na to, da je Slovenija postala evropski prvak, so bile vse njegove poteze pravilne.

Novembra pa …
Da … Nov reprezentančni cikel. Če bom vpoklican, bom z veseljem zaigral za Slovenijo.

Liga ABA na Planet TV
Liga ABA z novo sezono prihaja na Planet TV! Prenos vseh tekem bo na programu Planet 2. Prva Olimpijina tekma bo v ponedeljek, 2. oktobra, ob 21.00, vsak ponedeljek ob 20.00 (od 2. oktobra dalje) pa bo na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer z zanimivimi prispevki in gosti v studiu.
Ne spreglejte