Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 9. 2016,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Žiga Dimec Matic Rebec Matej Rojc košarka ABA Dejan Mihevc Krka

Sreda, 28. 9. 2016, 13.45

6 let, 7 mesecev

Uspešno manevrirati v balkanskih igricah #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Foto: Vid Ponikvar

Za novomeško Krko bo v novi sezoni prišel čas za novo poglavje. Z novim glavnim trenerjem Dejanom Mihevcem bodo poskušali v Sloveniji igrati eno izmed ključnih vlog, v regionalni ligi ABA pa se izogniti izpadu.

Mladi košarkarski trener Dejan Mihevc je v preteklih sezonah vodil Tajfun in ga med drugim popeljal do naslova državnih prvakov, njegovih storitev pa so si v novi sezoni zaželeli na Dolenjskem pri Krki.

Že danes ga skupaj s košarkarji čaka prvo večje dejanje. V Podčetrtku se bo ob 20. uri za superpokalno lovoriko pomeril z državnimi prvaki Helios Suns - Krka si je mesto na tej tekmi zagotovila kot pokalni prvak.

Kdo bo osvojil superpokal?

  • Helios Suns
    35,29 %
    24 glasov
  • Krka
    64,71 %
    44 glasov
Oddanih 68 glasov

Šele prejšnji teden so se ekipi priključili zamudniki, ki so bili del reprezentanc. Matic Rebec in Žiga Dimec sta nastopala za slovensko, Darko Jukić pa za dansko.

Ne prezrite

Zaradi odsotnosti reprezentantov in rahlih poškodb sledili padci

Žigi Dimcu se pomanjkanje treningov najbolj pozna. | Foto: Vid Ponikvar Žigi Dimcu se pomanjkanje treningov najbolj pozna. Foto: Vid Ponikvar Na pripravljalnih tekmah se je njihova odsotnost poznala, Krka pa je zmagala na štirih in izgubila na sedmih tekmah.

"Če dodamo še katero od mini poškodb, smo vsako tekmo igrali brez štirih, petih igralcev, ampak je bilo pozitivno za tiste, ki sicer niso pričakovali teh minut. Dolgoročno je to prednost. Na večini tekem smo igrali proti močnim nasprotnikom, zato so se nam v drugem polčasu prikradli padci, ker nismo imeli takšne rotacije," pravi Mihevc.

Reprezentanti so se po prihodu hitro ujeli, največ težav je imel center Dimec: "V zadnjih treh tednih ni bil v pogonu. Igral ni, vemo pa, kakšni so treningi v takšnem ritmu reprezentančnih tekem. Je mlad igralec, ki potrebuje trening, da dobi občutek igranja. Darko je imel svojo vlogo in ne kaže preutrujenosti. Tudi Matic ne bi smel imeti težav."

Prav zaradi njihove odsotnosti so na pripravljalnih tekmah dobili priložnost za dokazovanje košarkarji iz mlajših selekcij.

Obstanek v ligi ABA in osvojitev katere od slovenskih lovorik

"Naša ekipa je na splošno mlada. Rebec je letnik 1995, Matej Rojc, ki velja za izkušenega, je letnik 1993. V člansko ekipo imamo vključene tri mlajše igralce, ki so na prijateljskih tekmah dobili kar nekaj priložnosti. Če bodo delali trdo, bodo dobivali priložnost. Če ne drugače, prek slovenske lige. Ni vse odvisno od nas, ampak tudi od njihovega pristopa in trdega dela. Pokazali so, da lahko klub v prihodnje računa nanje. To so mladi fantje, dopolnili so 17 let in nimajo izkušenj v članski košarki," je povedal Mihevc.

Kaj pravi kapetan Matej Rojc pred današnjo superpokalno tekmo s Helios Suns?

Krka bo ob državnem prvenstvu igrala še v ligi ABA. Glavni cilj je obstanek v regionalnem tekmovanju, v slovenskem državnem prvenstvu ter pokalu pa bi radi igrali v finalu in osvojili vsaj eno od teh dveh lovorik.

"Liga ABA bo letos daleč najmočnejša. Tudi na račun tega, ker so klubi vključeni v Ulebova in Fibina tekmovanja in so se dodatno okrepili. Število tujcev je preseglo dozdajšnje številke. Lani sta na primer dve zmagi ločili med petim mestom in izpadom iz lige," razlaga Mihevc, ki ga v ligi ABA čaka prvi preizkus v soboto, ko v Novo mesto prihaja novinec Karpoš Sokoli iz Skopja (tekma bo ob 17.00).

Posebne izkušnje v balkanskem prostoru

Dejan Mihevc je lani v ligi ABA vodil  ekipo Tajfuna in spoznal kar nekaj pasti. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Mihevc je lani v ligi ABA vodil ekipo Tajfuna in spoznal kar nekaj pasti. Foto: Vid Ponikvar Lani je kot glavni trener premierno v tem tekmovanju vodil ekipo Tajfuna, na koncu pa s sedmimi zmagami in 19 porazi izpadel iz njega. Nekaj izkušenj si je lahko kot trener nabral.

"Vsaka izkušnja te naredi močnejšega in boljšega. Liga ABA je velika izkušnja. Tu so malenkosti, ki jih spoznaš v krstnem popotovanju. V Zadru so na primer žoge zelo trde. Če tega ne veš, tega ne pričakuješ, sicer se lahko na takšne stvari morda malce pripraviš. Ko smo prišli na gostovanje k Metalcu, smo imeli vse dogovorjeno za trening, pa so nam rekli, da so iz našega kluba sporočili, da ga nimamo. Notri so igrali rokomet. Vendar smo vztrajali in videli so, da vendarle nismo poslali elektronskega sporočila, tako da smo nato le imeli trening. Na tem koncu je veliko takšnih malenkosti," se je zasmejal Mihevc.

Ime Višina
Matic Rebec 183 cm
Ron Curry 190
Erjon Kastrati 198
Matej Rojc 198
Klemen Kužnik 190
Miha Škedelj 196
Darko Jukić 199
Žiga Dimec 211
Sandi Čebular 196
Jure Ritlop 205
Matic Šiška 183
Imran Polutak 209
Dominique Elliott 203
Marko Luković 207

 

Ne spreglejte