Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2019,
13.12

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Natisni članek

Krka Petrol Olimpija Simon Petrov

Četrtek, 14. 3. 2019, 13.12

5 let, 1 mesec

Iz tabora Krke pred odločilno tekmo z Olimpijo v ligi ABA

Stepli se bodo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

krka olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V nedeljo bo v Novem mestu v dvorani Leona Štuklja posebno vzdušje. Ekipi Krke in Petrola Olimpije si bosta skušali rešiti status v regionalni ligi ABA. V domačem taboru poudarjajo, da igra ne bo lepa, saj je tekma zelo pomembna.

"Ni skrivnosti. Drug drugega ne moremo presenetiti. Vse bo odvisno od dnevne forme. Vsi bomo imeli željo, da to tekmo dobimo. Določene situacije nas ne bodo smele spraviti iz tira," je trener Krke Simon Petrov usmeril pogled proti nedeljski zadnji tekmi v rednem delu lige ABA proti Petrolu Olimpiji.

Zmago Sagadin
Sportal Sagadin brez dlake na jeziku o Olimpiji #video

Prenos tekme Krka - Olimpija bo v nedeljo od 20.55 na Planetu.

Slovenska kluba sta povsem na dnu tega tekmovanja in bosta v zadnjem krogu reševala svoj obstoj v prvi ligi. Tisti, ki bo izgubil, bo samodejno padel v drugo ligo ABA. Če Olimpija premaga Novomeščane, se bo ognila dodatnim kvalifikacijam z drugo ekipo druge lige ABA, pri Krki pa zmaga še ne prinaša neposrednega obstanka. Če bi Igokea premagala Zadar, bi se rešila tudi ona, ob zmagi Dalmatincev pa bi Dolenjce čakale dodatne kvalifikacije.

Jan Špan
Sportal Sixt Primorska visoko ugnala Rogaško, Krka in Olimpija za samozavest pred derbijem

Simon Petrov o dnevni formi

Novomeščani so v tej sezoni igrali v elitni druščini na območju nekdanje Jugoslavije zaradi lanskega uspeha v drugi ligi, saj so v Čačku na zaključnem turnirju premagali domačega predstavnika in v finalu še favorizirano Sixt Primorsko.

"Večina igralcev je teh, ki so bili lani v Čačku. Pokazalo se je, da so v najpomembnejših trenutkih pravi. Želim si, da bi bilo tako tudi v nedeljo," poudarja Petrov.

Jure Zdovc
Sportal Reševanje košarkarske Olimpije #video

Luka Lapornik o navijačih

Luka Lapornik je eden tistih, ki niso bili del lanske zgodbe, v tej pa je med nosilci novomeškega kluba in z 11,1 točke tudi prvi strelec ekipe v ligi ABA.

"Lahko bi si že prej zagotovili obstanek. Izgubili smo nekaj dobljenih tekem. Zdaj bi bili lahko bolj mirni. Ena tekma bo tako odločala o sezoni, o tem, ali izpadeš ali ne. Narediti moramo vse. Maksimalno moramo biti zbrani in upoštevati navodila trenerja," poudarja Lapornik.

Jan Špan
Sportal Zdovc v šoku in se opravičuje

Lapornik o igri, ki jo lahko pričakujemo

S prihodom Jureta Zdovca so se določene stvari v igri Olimpije spremenile, kar poudarja tudi Lapornik. Na prvi tekmi takoj po ustoličenju nekdanjega slovenskega selektorja so jih Ljubljančani z nekaterimi novostmi že presenetili, zdaj pa: "Drugi trener, drugi principi. Tekme od prej je treba pozabiti. Prišel je nov trener. Zadnjo tekmo proti Olimpiji lahko tudi pozabimo, ker se nanjo nismo mogli pripraviti. Zdaj se že vidijo obrisi. Lažje se bomo pripravljali na Olimpijo. Sicer pa je značilnost Jureta Zdovca trda obramba. Tudi naša bo morala biti. Lepe tekme ne moremo pričakovati. Stepli se bomo, zato tekma ne bo najlepša za oko."

Ne spreglejte