Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 12. 2014,
10.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
evropsko prvenstvo incident Srbija Nemčija Turčija

Natisni članek

Torek, 9. 12. 2014, 10.21

8 let, 3 mesece

Srbi se bojijo incidentov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Selektor srbske košarkarske reprezentance je po žrebu skupin za evropsko prvenstvo spregovoril o težkih nasprotnikih in nevarnosti incidentov.

Srbija bo na prvenstvu stare celine nastopila kot svetovni podprvak, saj je letos v Španiji klonila šele v finalu proti favoriziranim ZDA. Žreb je določil, da bodo izbranci Aleksandra Đorđevića igrali v skupini B skupaj z gostiteljico Nemčijo, Španijo, Turčijo, Italijo in Islandijo.

"Moja prva želja je, da v Berlinu ne bo nobenih težav. Rivalstva med Nemčijo, Turčijo in Srbijo so velika, vse reprezentance pa bodo na prvenstvu imele veliko število privržencev, zato upam, da bodo organizatorji zagotovili varnost," je za srbske medije dejal Đorđević.

Nedavno je v Turčiji namreč umrl navijače Crvene zvezde, kar je le še poglobilo trenja med navijači.

"Pristali smo v najtežji skupini, enako kot na svetovnem prvenstvu v Španiji. Ni treba izgubljati besed o moči Španije in Turčije, velike ambicije bo imela tudi gostiteljica Nemčija, po mojem mnenju pa je Italija eden od kandidatov za osvojitev medalje," je srbski selektor še pokomentiral žreb v Disneylandu.

Ne spreglejte