Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2019,
16.12

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

Kitajska 2019 svetovno prvenstvo svetovno prvenstvo v košarki

Sobota, 7. 9. 2019, 16.12

4 leta, 7 mesecev

SVETOVNO PRVENSTVO V KOŠARKI (8. DAN)

ZDA brez težav do zmage nad Grčijo, Francozom derbi z Litvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Rudy Gobert, Francija, košarka, SP | Francozi so z 78:75 ugnali Litvo. | Foto Reuters

Francozi so z 78:75 ugnali Litvo.

Foto: Reuters

Osmi dan svetovnega prvenstva v košarki na Kitajskem je prinesel prve obračune drugega dela v skupinah K in L. Avstralci so premagali Dominikansko republiko in po štirih tekmah ostajajo brez poraza. Čehi so visoko odpravili Brazilijo. Še neporaženi Američani so bili boljši od Grčije, Francozi pa so v evropskem derbiju v skupini L premagali Litvo. Nastop v četrtfinalu so si tako že zagotovile reprezentance ZDA, Francije in Avstralije.

Nastop v četrtfinalu si je zagotovila tudi Avstralija, ki je v skupini L premagala Dominikansko republiko z 82:76 in je po štirih tekmah neporažena, kot v isti skupini prav tako četrtfinalistka Francija po zmagi nad Litvo z 78:75. V drugi tekmi skupine K je Češka ugnala Brazilijo kar s 93:71 ter prišla do prednosti na lestvici, ekipi imata po tri zmage in poraza.

Avstralci so si že zagotovili nastop v četrtfinalu. | Foto: Reuters Avstralci so si že zagotovili nastop v četrtfinalu. Foto: Reuters

Derbi med Litvo in Francijo so odlično odprli slednji, saj so ob polčasu vodili za 12 točk, po treh četrtinah pa je njihova prednost znašala 13 točk. A so Litovci v zadnji četrtini še izboljšali svoj napadalni učinek in so bili ves čas nevarni tekmecem v boju za zmago. Petnajst sekund pred koncem je Nando De Colo postavil končni izid za zmago Francije ter bil z 21 točkami drugi strelec dvoboja.

Dobra prva četrtina Grkov premalo za Američane

Američani ostajajo neporaženi. | Foto: Reuters Američani ostajajo neporaženi. Foto: Reuters Grki, ki so pred 13 leti kot zadnji ugnali reprezentanco ZDA na uradnih tekmah, so bili v prvi četrtini enakovreden tekmec ZDA. Sredi prve minute druge četrtine je Kostas Sloukas s trojko poskrbel za izenačenje na 20:20. Grkom se je nato met ob agresivni ameriški obrambi povsem ustavil, a je bil še sredi druge četrtine izid le 29:20. Do konca polčasa so Grki dosegli le pet točk in ekipa ZDA je šla na odmor s precejšnjo prednostjo 13 točk (38:25). Varno razliko več kot desetih točk prednosti so ameriški košarkarji, ki na prvenstvu igrajo brez največjih zvezdnikov, držali tudi v nadaljevanju.

Že v dopoldanskih urah po slovenskem času je brazilska reprezentanca, ki jo vodi Hrvat Aleksandar Petrović, po nizu treh zmag doživela prvi poraz proti Češki. Ta je bila v prednosti vso tekmo, po štirih točkah naskoka v prvi četrtini je dobila tudi naslednje tri, drugo za devet točk, in te velike prednosti ni več izpustila iz rok. Čehi so jo le nadgradili na 20 točk razlike (54:34) ter na 29 (85:56).

V drugem delu so reprezentance razdeljene v štiri skupine s po štirimi ekipami, pri čemer se bosta v četrtfinale prebili po dve najboljši iz vsake skupine. Reprezentance so v drugi del prenesle točke iz prvega dela.

Preostale reprezentance igrajo za mesta od 17. do 32.

Skupina K:

Skupina L:

Skupini za razvrstitev od 17. do 32. mesta:

Skupina O:

Lestvica:

Skupina P:

Lestvica:

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo
Sportal Znani potniki v TOP 16, Američani razbili Japonce
Ne spreglejte