Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 12. 2012,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Smodiš Krka

Sreda, 19. 12. 2012, 15.26

8 let

Smodiš: Želja je evroliga

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob koncu novembra je Matjaž Smodiš okrepil Krko, vendar je bilo že takrat jasno, da na parketu še nekaj časa ne bo mogel pomagati ekipi. Želja je slovenski pokal.

Pod taktirko Josipa Radakoviča, ki je kondicijski trener pri Krki, Matjaž Smodiš zavzeto pridobiva na fizični pripravljenosti. Treningi so usmerjeni le v ta segment, za žogo bo dovolj časa kasneje, ko se bo čutil nared za priključitev k soigralcem. "Treniram po individualnem programu. Poudarek je na kondiciji. Delam pod vodstvom Josipa. Ravno takšnega trenerja rabim, da me priganja in vodi. Najtežji del je konstanta in to me bo nato v sezoni najbolj stalo. Če k temu dodam še kronične bolečine …," je o pripravah na vključitev v pogon Krke dejal Matjaž Smodiš, ki ni želel povedati, koliko kilogramov je po ponovni aktivaciji izgubil. "Nič ne bom povedal," se je zasmejal Smodiš.

"Ko bom zdržal 30-40 minut treninga, bomo videli kaj in kako"

Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov ima veliko željo, da bi se ekipi priključil konec januarja, ko se bodo slovenski klubi udarili za pokalno lovoriko: "Veliko še rabim. Dokler ne bom na pravi ravni in ne bom mogel normalno trenirati s soigralci, se nima smisla pogovarjati o priključitvi k ekipi. Ko bom zdržal 30-40 minut treninga, bomo videli kaj in kako. Vse je še odprto."

Spremlja pa soigralce na tekmah. Najbolj mu je v oči padlo, da je bila ekipa poleti praktično na novo sestavljena in se zato vidijo znaki neuigranosti: "Veliko napak je v igri. Nekako je videti, da manjka kemija. To mislim v težkih trenutkih, ko je najbolj potrebno. Takrat ni tiste uigranosti. Vendar je to pričakovan proces, saj se je ekipa na novo sestavila."

"Vem, da so občutki mešani. Predvidevam, da so vsi zadovoljni"

Želja Smodiša je, da bi s Krko prišel do naslova državnih prvakov, kar bi bilo za Novomeščane četrtič zapored. V bodoče pa bi si želel videti dolenjski klub v močnejših evropskih pokalih. Evroligi? "Želja obstaja. Mogoče ni realna. Če lahko raznorazni klubi dobijo 'wild carde' in se uvrstijo preko kvalifikacij v evroligo, se lahko tudi nam kdaj to zgodi. To so sanje, a je realnost drugačna," odgovarja "Smoki", ki želi v prihodnosti v klubu delovati kot funkcionar, vendar še ni dorečeno v kakšni vlogi. Kako pa na njegov povratek gleda klubsko vodstvo? "Vem, da so občutki mešani. Predvidevam, da so vsi zadovoljni, ker sem se vrnil v domač klub," pravi še Smodiš.

Ne spreglejte