Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
31. 8. 2014,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mehika Slovenija

Nedelja, 31. 8. 2014, 9.47

8 let

"Slovenija je ekipa, ni le Goran Dragić"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po pomembni zmagi na začetku svetovnega prvenstva za slovenske košarkarje ni počitka. Danes je nov dan in nov test. Pred izbranci Jureta Zdovca bodo stali nepredvidljivi in nevarni Mehičani.

V drugem krogu skupine D svetovnega prvenstva v košarki se bosta pomerili ekipi, ki sta različno začeli popotovanje po Španiji. Slovenija je premagala Avstralijo z 90:80, Mehika pa izgubila proti Litvi s 74:87.

Čeprav je naša izbrana vrsta pred dvobojem favorit, se Mehičani zaradi tega ne mislijo predati in bodo poskušali greniti življenja našim košarkarjem. Konec koncev se lahko pohvalijo z naslovom ameriškega prvenstva, v katerem so v polfinalu izločili Argentino, v finalu pa premagali domači Portoriko.

"Veselimo se te tekme. Slovenija ima zelo dobro ekipo, zlasti na zunanjih položajih," je sprva dejal Jorge Gutierrez in na vprašanje, kakšen prijem bodo imeli, da zaustavijo Gorana Dragića, s katerim so imeli ogromno preglavic Avstralci, odgovoril: "Slovenija je ekipa, ni le Goran Dragić."

Gutierrez je bil s 13 točkami drugi strelec moštva, najbolj razpoložen pa je bil z 21 točkami Francisco Cruz. Med njiju bi se zagotovo vrnil tudi prvi center Mehike Gustavo Ayon, ki si je že v prvič četrtini prislužil dve osebni napaki in vsega skupaj prebil na parketu 26 minut, kar je manj od pričakovanega. V tem času je dosegel 12 točk in v statistiko vpisal še 6 skokov. Z njim bodo imeli slovenski košarkarji težave, pa čeprav član Atlante Hawks ne spada med vrhunske centre.

"Proti Litvi sem imel preglavice z osebnimi napakami, zato sem moral hitro na klop. Upam, da proti Sloveniji ne bo tako. Naslednji tekmec ima zelo kakovostno ekipo, v kateri najdemo številne košarkarje, ki znajo zadeti od daleč. Čaka nas izjemno težka tekma," pa so besede Ayona pred dvobojem, ki se bo po slovenskem času začel ob 17.30 – po lokalnem pa ob 16.30.

Ne spreglejte