Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
2. 3. 2008,
22.24

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 2. 3. 2008, 22.24

8 let, 3 mesece

Slovan bo ukrepal proti Američanoma

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarski klub Geoplin Slovan je v 23. krogu lige NLB gostoval v Vršcu brez obeh Američanov, ki nista odpotovala z ekipo zaradi politične situacije v Srbiji. Vodstvo kluba bo ukrepalo.

Čeprav v Srbiji vsem tujim športnikom, še posebej tistim, katerih države v tem trenutku niso najbolj priljubljene, zagotavljajo stoodstotno varstvo, jih je kar nekaj takih, ki se odločijo, da ne odpotujejo v to deželo.

Posebej se ogorčene počutijo Američani, saj je bila njihova država glavna protagonistka pri odcepitvi Kosova od Srbije in posledično osamosvojitve. Tako že sredi tedna v Srbijo niso odpotovali ameriški košarkarji Efes Pilsna, ki jih je čakala evroligaška tekma s Partizanom. Beograjčani so odsotnost Rashada Wrighta, Drewa Nicholasa, Andreja Hutsona in Lorena Woodsa dobro izkoristili in prišli do pomembne zmage. Vodstvo turškega velikana je nemudoma ukrepalo in z izjemo Hutsona odpustilo preostale tri košarkarje.

Slovan o Johnsonu in Clemonsu v ponedeljek

V soboto se je podobna zgodba pisala pri slovenskemu klubu Geoplinu Slovanu. Prvi imeni Moščanov DeMarco Johnson in Ricky Clemons nista odpotovala v Vršac na tekmo proti Hemofarmu. Njuna odsotnost je kajpak pomenila smrtno obsodbo Moščanov že pred začetkom tekme, v kateri pa so se dobro upirali favoriziranemu nasprotniku (76:82). Slovanu vsekakor ni šla na roko njuna odločitev, saj se bori za obstanek v ligi NLB. Ta poteza je nadzoren pokazatelj, kako pripadni so tujci klubu (še posebej Američani), za katerega igrajo in koliko jim pomeni njihovo preživetje. Takšna vprašanja smo si v tej sezoni že velikokrat zastavljali, vendar pri sosedu iz Šiške – Unionu Olimpiji.

Lahko bi vprašala rojaka Jacka Ingrama

Odločitev Johnsona in Clemonsa v klubu razumljivo niso pozdravili, zato lahko v prihodnjih dneh pričakujemo določene sankcije. "Ravnali se bomo po disciplinskem pravilniku, ki ga sedaj nimam pri sebi. V ponedeljek bomo natančno pregledali, kaj v njemu piše in se nato odločili. Njun izostanek je bil neupravičen in potegne za seboj sankcije," je za Sportal dejal direktor Geoplina Slovana Janez Maher in v isti sapi nadaljeval: "Nevarnosti zanju ni bilo, saj smo imeli zagotovljeno varstvo. Res pa je, da Ameriško zunanje ministrstvo odsvetuje odhod v Srbijo. Na podlagi tega sta se verjetno odločila, da ne odideta v Vršac. V ponedeljek se bom pogovoril s pokrovitelji in skupaj bomo sprejeli sklep, kako bomo ukrepali zoper njiju."

Odločitev Johnsona in Clemonsa vsekakor ni bila na mestu, saj bi se lahko o gostovanju v Srbiji pozanimala pri rojaku, ki si kruh služi ne daleč stran. Član Heliosa Jack Ingram je namreč kljub napetemu stanju minuli teden gostoval v Vojvodini in po svojih najboljših močeh pomagal domžalskemu klubu.

Ne spreglejte