Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
22.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krka Grosuplje državno prvenstvo

Sreda, 15. 10. 2014, 22.01

7 let, 12 mesecev

Šenčur se je do konca dostojno upiral Heliosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Krka je že v prvi tekmi v domačem prvenstvu doživela poraz. Z 80:75 so bili boljši košarkarji Grosuplja. Šenčur v Domžalah izgubil le za dve točki.

Novomeščani so imeli pred zadnjimi desetimi minutami točko prednosti. Grosupeljčani so v odločilnih desetih minutah dosegli kar 29 točk in slavili zmago z 80:75. Za Krko je to sploh prvi poraz v sezoni, saj so do zdaj dobili vse tri tekme v ligi ABA, uspešni pa so bili tudi v superpokalu. Pri državnih prvakih so kar štirje košarkarji s petimi osebnimi napakami predčasno končali tekmo.

Helios je slavil še drugič v sezoni, prvič pred domačimi gledalci. Po izenačenih uvodnih minutah so domači prevzeli pobudo proti Šenčurju in imeli lepo točkovno prednost, ves prvi polčas so imeli vse vajeti igre v svojih rokah. Po 30 minutah igre je bilo 60:46, a se gosti niso predali. Zaostanek so počasi, a vztrajno manjšali, strelski post Heliosa pa so znali izkoristiti. V napeti končnici je Boris Jeršin 23 sekund pred koncem zgrešil met za dve točki in vodstvo, kar je kaznoval Matic Rebec, ki je svoji ekipi s črte prostih metov priigral prednost 74:71, kar pa je bilo za igralce iz Šenčurja preveč.

Košarkarji Zlatoroga so dosegli drugo zmago v sezoni, potem ko so uspehu proti Hopsom dodali še dve točki proti Portorožu. A zanju so se morali potruditi, saj je bil tekmec z Obale trdoživ in vztrajen, šele v zadnji četrtini so domači prišli do občutnejše razlike, ki jim je prinesla zmago.

V lokalnem derbiju proti šentjurskemu Tajfunu so bili košarkarji Rogaške blizu uspeha, toda gosti so dve sekundi pred koncem izsili podaljšek, v njem pa tekmece nadigrali.

Maribor je z odliko začel državno prvenstvo. V uvodni tekmi, obračun prvega kroga ga čaka v torek proti Grosbasketu, je povsem razbil Elektro, večino dela pa je opravil že v prvi četrtini, ki jo je dobil z 29:11.

Ne spreglejte