Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 1. 2016,
15.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 29. 1. 2016, 15.16

7 let, 12 mesecev

Selektor košarkaric razkril svoj izbor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Žensko člansko reprezentanco le še dobri trije tedni ločijo do naslednjega kvalifikacijskega preizkusa za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017.

Za razliko od novembrskega ciklusa, ko je slovenska vrsta gostovala v Kedainiau v Litvi in zmagala s 73:64, bo tokrat v postavi izbrane vrste prišlo do ene spremembe. V reprezentanco se vrača Rebeka Abramovič, ki je sredi te sezone okrepila zasedbo Grosupljega, v preteklosti pa zbrala osem nastopov v dresu z državnim grbom. Reprezentanca se bo na treningu prvič zbrala dopoldan v ponedeljek, 15. februarja, v Celju.

"Upam, da vsa dekleta do priprav ostanejo zdrava. Prepričan sem, da bo našo reprezentanco tudi v drugem kvalifikacijskem delu za nastop na ženskem eurobasketu 2017 krasilo odlično vzdušje, ki smo mu bili priča že novembra. V primerjavi z jesenskim delom bo ekipa spremenjena za eno ime. Vesel sem, da se med nas po premoru vrača Rebeka Abramovič. V soboto, 20. februarja, nas na parketu dvorane Gimnazije Celje - Center zagotovo čakajo zelo zahtevne nasprotnice. Latvija igra z najmočnejšo postavo v zadnjih nekaj letih. Želim si, da tekmo s tekmicami z Baltika pričakamo dobro pripravljeni. Celotna reprezentanca računa tudi na glasno podporo polnih tribun. Ta bi nam dala še dodaten zalet pri snovanju naše želje, da prekrižamo načrte, ki jih bo Latvija imela na tej tekmi," je dejal Grgić.

Obračun v mestu ob Savinji, ki se bo začel ob 18.30, bo za slovensko reprezentanco edina tekma v februarskem delu kvalifikacij. V kvalifikacijski skupini A namreč tekmujejo le omenjene tri reprezentance, medtem ko je žreb v večino preostalih skupin posadil po štiri izbrane vrste.

Slovenijo za obračunom z Latvijo naslednji in bržkone odločilni tekmi tako čakata jeseni 2016, 19. novembra bo v Sloveniji gostovala Litva, štiri dni za tem pa se bodo kvalifikacije zanjo sklenile na gostovanju v latvijski prestolnici. Na žensko EP, ki ga bo leta 2017 gostila Češka, se bodo izmed 33 sodelujočih izbranih vrst uvrstile zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

Latvijke so, tako kot Slovenke, v uvodu kvalifikacij za EP 2017 ugnale Litovke. Na sosedskem dvoboju baltskih držav, ki se je odvil v Rigi, so slavile zmago s 65:62.

Ne spreglejte