Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2015,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

košarka

Sobota, 1. 8. 2015, 21.59

8 let

Tretja tekma, tretja zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ženska košarkarska reprezentanca do 18 let še naprej navdušuje na evropskem prvenstvu v Celju. Na zadnji tekmi predtekmovalne skupine C je dosegla še tretjo zmago.

Slovenska reprezentanca bo v drugem delu evropskega prvenstva nastopala v skupini F. V boju za četrtfinale bo imela odlično izhodišče, saj bo iz predtekmovanja prenesla štiri točke. Od ponedeljka do srede jo čakajo obračuni z najboljšimi tremi ekipami predtekmovalne skupine D, iz katere sta si napredovanje že zagotovili Nizozemska in Češka. Za zadnje mesto se na večerni tekmi (ob 20.45) merita izbrani vrsti Hrvaške in Estonije.

Vse slovenske tekme v drugem delu se bodo začele ob 18.30. Prva in tretja bosta potekali v dvorani Golovec, druga pa v dvorani Zlatorog.

Pot Slovenk do tretje zmage, 68:59 nad Belgijo, je bila najtežja do zdaj. Za razliko od prvih dveh tekem so tokrat izbranke Damirja Grgića pobudo prevzele že na začetku tekme, povedle z 8:0 in četudi so nato hitro ostale brez dveh visokoraslih košarkaric - Zala Lešek si je hitro prislužila dve osebni napaki, Neža Murn pa si je ob požrtvovalnem skoku poškodovala levo koleno -, v svoji igri niso popuščale. Tik pred sireno je Maruša Seničar zadela trojko za vodstvo s 23:10 po prvih desetih minutah.

V nadaljevanju prvega polčasa so Belgijke izkoristile napake Slovenk v obrambi, zadele nekaj odprtih metov z razdalje in se dve minuti pred odmorom približale na 27:29. Slovenska dekleta so ta nalet pravočasno zaustavile in tudi zavoljo odličnega skoka (naša dekleta so ga dobila z 32:15), prvih 20 minut dobile s 37:31.

Začetek drugega polčasa se je začel po belgijskih notah. Osem zaporednih točk je pripeljalo do izenačenja na 42. točko, hitra reakcija slovenske klopi pa je tehtnico znova začela nagibati na stran gostiteljic tekmovanja. Alma Potočnik je ekipo vodila do vodstva s 50:42, a se Belgija tudi to pot ni predala. Povsem na začetku zadnje četrtine je zaostanek znižala le na točko (51:50), nakar je slovenska vrsta še tretjič zapored prikazala izjemno vzdržljivost in nepopustljivost do zadnje sekunde.

Tehnična napaka Annamarie Prezelj, z 22 točkami znova prve junakinje zmage, je osem minut pred koncem slovensko vrsto le še vzpodbudila. Prav branilka Athlete Celja je pet minut kasneje povišala na 64:54 in slavje z izjemnimi navijači, med katerimi sta tokrat bili tudi članska in fantovska kadetska reprezentanca ter ekipa celjskih rokometašev, se je lahko začelo.

"V skupini nismo bile favoritinje, a s soigralkami smo pokazale karakter in zasluženo zmagale vse tri tekme. Na tekmi proti Belgiji se nam je nekoliko poznala utrujenost. V drugem polčasu smo pokazale naš značaj, se po slabših minutah pobrale in izvlekle zmago. Vsa čast vsem navijačem za vzdušje. Hvala za vzpodbudo tudi članski in kadetski reprezentanci ter celjskim rokometašem. Mislim, da je ta gesta resnično lepa za slovenski šport," je po tekmi dejala kapetanka Potočnikova.

Ne spreglejte