Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 6. 2014,
9.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nebojša Joksimović Jaka Klobučar Krka Union Olimpija finale

Nedelja, 1. 6. 2014, 9.58

8 let

Razočarani Joksimović: Sami smo si krivi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Union Olimpija je bila na pragu presenečenja v velikem finalu proti Krki, a so košarkarji ljubljanskega moštva v končnici zapravili lepo priložnost, da pripeljejo pokal v Stožice.

Pred začetkom finalne serije bi ob pogledu na igralski kader, ki ga imata Krka in Union Olimpija, pričakovali, da Novomeščani ne bodo imeli težav pri pohodu do pete zaporedne in skupno sedme zvezdice. A so celo trepetali za laskavi naziv.

Na zadnji tekmi so bili že v izgubljenem položaju, ko so dve minuti in pol pred koncem izgubljali z 51:58. Takrat je Olimpija zaradi pete osebne napake izgubila Dina Murića – nepravično je dobil tehnično napako, potem ko je Hrvat v dresu Krke Zvonko Buljan teatralno odigral ob njunem bližnjem stiku. Nekako tako kot na tretji tekmi se je tudi tokrat Ljubljančanom po odhodu Murića na klop vse ustavilo in Dolenjci so počasi na krilih Jake Klobučarja prihajali do prednosti, ki je niso več izpustili iz rok.

"Dino Murić se je odbil njega. Sodnik je videl reakcijo Buljana in dosodil, kar je."

"Dve minuti do konca je bilo videti sanjsko, vendar smo si sami krivi. Zapravili smo fenomenalno priložnost, da na terenu Krke postanemo prvaki. V napadu smo se odločili za nespametne rešitve, v obrambi pa omogočili Krki preveč prostih metov. Bili smo malce obremenjeni s prekrški. Tehnična napaka Dina Murića je bila nepotrebna. Nič ni naredil. Odbil se je od njega. Sodnik je videl reakcijo Buljana in dosodil, kar je. Morda je bil tudi tukaj eden ključnih trenutkov. A nimamo kaj. To je del življenja in moramo sprejeti, kar nam je namenjeno," je povedal Nebojša Joksimović, ki se je po koncu tekme pred garderobama fizično zapletel ravno z Buljanom – vročekrvni Hrvat naj bi po nekaterih informacijah sprovociral košarkarja Olimpije.

Ljubljančane so v zaključku sezone pestile poškodbe, v rotaciji pa ni imela več Litovca Deividasa Gailiusa in Američana Cedrica Jacksona, ki sta bila pripeljana v Ljubljano, da pomagata ekipi vrniti pokal v slovensko glavno mesto. "Spremembe: odhodi igralcev in poškodbe so nekako pustili velik pečat v ekipi. Strnili smo vrste in se povezali. Nekajkrat smo bili v težkem položaju. V Rogaški Slatini smo se borili za ligo ABA, nato je prišel poraz v končnici proti Heliosu. Bili smo na robu izpada. Vrnili smo se in pokazali kakovost. Tudi v zadnji tekmi finala smo izvlekli maksimum, a le do dveh minut pred koncem, ko se nam je vse sesulo," je še povedal Joksimović, ki bo morda tudi v prihodnji sezoni nosil dres Uniona Olimpije.

Ne spreglejte