Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
27. 10. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

3

Natisni članek

Petrol Olimpija ABA Gašper Okorn

Petek, 27. 10. 2017, 13.30

6 let, 6 mesecev

Pri Olimpiji so ključne tri stvari

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

3

Talor Battle | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Že od daleč je očitno, da ima košarkarska Petrol Olimpija obilne težave z igranjem na treh frontah. Prekratka klop, na kateri manjka kakovostnih košarkarjev, ki bi bili primerna zamenjava, še dodatno otežuje stvari ob tako zgoščenem urniku.

Ko so se pri Petrol Olimpiji odločili, da bodo igrali na treh frontah (Liga prvakov, liga ABA, državno prvenstvo), je bilo jasno, da bodo imeli s tako kratko klopjo obilico težav. Zlasti če se nekdo od ključnih košarkarjev poškoduje. Ta scenarij se je tudi zgodil in trener Gašper Okorn tako pogreša prvega organizatorja igre Talorja Battla, manjka tudi Jan Barbarič.

Da ima Olimpija dejansko kratko klop in premalo kakovostnih zamenjav, smo se lahko prepričali na začetku tedna, ko so morali ključni košarkarji proti Hopsom v državnem prvenstvu igrati po trideset minut, da je ljubljansko moštvo vknjižilo zmago.

Čez 48 ur je sledila evropska tekma proti Bayreuthu, proti kateremu je bila Olimpija brez prave energije, nov obračun sledi danes. Spet po 48 urah se bodo v državnem prvenstvu pomerili z Zlatorogom. In ker je ob koncu tedna še liga ABA, bo Olimpija v nedeljo odigrala tudi obračun z Budućnostjo. In takšen ritem treh tekem si bo sledil še lep čas.

Začne zmanjkovati časa

Gašper Okorn ima tudi v tej sezoni težko delo, saj ekipa igra na treh frontah, dva igralca pa sta zaradi poškodbe na stranskem tiru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gašper Okorn ima tudi v tej sezoni težko delo, saj ekipa igra na treh frontah, dva igralca pa sta zaradi poškodbe na stranskem tiru. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Ključne stvari so tri. Smo brez treninga, ko bi lahko igrali pet na pet in odpravljali napake, ni časa za kakovostno regeneracijo in ne moremo se kakovostno pripraviti na nasprotnika. Ko vse skupaj združiš, dobiš večjo težavo. Lahko si predstavljate, da ne morem nekoga, ki je igral več kot 30 minut, naslednji dan mučiti z dvournim treningom, dan pozneje pa že ima tekmo z Zlatorogom. Naredil bi neumnost. Zlasti če razmišljam, da za Laščani spet čez 48 ur igramo proti Budućnosti in spet čez 48 proti Estudiantesu. Začne nam zmanjkovati časa. Za kakovostno pripravo pa so potrebni trije dnevi. To bi bilo za trenerja idealno. A nismo v takšnem položaju. Sprejmemo stvari, ki jih lahko," je na ključne težave Olimpije opozoril Okorn.

Da bi lahko računal na kakšno okrepitev vsaj za kakšen mesec, dokler se ne vrne Battle, ne pride v poštev, poudarja direktor Roman Lisac, saj je v ospredju sanacija kluba.

In ker ima Olimpija tako okrnjeno klop, se od nje težko pričakuje, da bi kazala konstantne predstave. V regionalni ligi ABA je zdaj pri dveh zmagah in treh porazih, v Ligi prvakov je po treh tekmah pri ničli, v državnem prvenstvu pa je dobila obe tekmi.

Ne spreglejte