Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
25. 10. 2017,
20.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Natisni članek

Petrol Olimpija Gašper Okorn liga prvakov liga prvakov

Sreda, 25. 10. 2017, 20.40

6 let, 6 mesecev

Po porazu Petrol Olimpije proti Bayreuthu s 77:90

Zgodba se ponavlja iz tekme v tekmo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Olimpija Bayreuth | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ničla tudi po tretji tekmi. Petrol Olimpija je po dveh gostovanjih v Ligi prvakov izgubila tudi v domači dvorani. V Stožicah se je s tokrat z rožnato zasedbo poigral nemški Bayreuth, ki je povsem ponižal slovenske prvake (90:77). Spet je bil ključen slab začetek, v katerem so si prehitro nabrali zaostanek 17 točk.

Ko so igralce ob predstavitvi klicali na parket, ni bil prav nič spodbuden pogled na tribune. Zbralo se je približno 500 ljubiteljev košarke. Ti so videli nekoliko drugačno zunanjo opravo ljubljanske zasedbe. Olimpija tokrat ni igrala v tradicionalnih barvah, saj je bila tekma posvečena rožnatemu oktobru in temu primerno so bili tudi dresi obarvani rožnato.

A neznačilna barva Ljubljančanov Nemcev ni prav nič ni zmedla. Ljubljanski obrambi so povzročali ogromno preglavic.

Pozna se odsotnost Battla

Olimpija Bayreuth | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Preslabo zapiranje pod lastnim obročem in nekoliko neodločna igra sta bila razlog, da so gostje vodili že za velikih +17 (37:20 in 45:28). Trener Olimpije Gašper Okorn je bil vidno nezadovoljen z delom v obrambi, saj so njegovi košarkarji vse prehitro padali iz okvirjev, tekmec pa je imel na razpolago ogromno odprtih metov.

V prvem polčasu so igrali le Devin Oliver, v tej sezoni zelo razigran Jordan Morgan in Domen Lorbek. Pozna se, da je pri Olimpiji poškodovan prvi organizator igre Talor Battle, prav tako pa ima Okorn zelo kratko klop. Praktično igra le s sedmimi košarkarji.

Zato pa nikakor niso mogli zaustaviti Gaba Yorka, ki je rešetal obrambo s trojkami. V prvem delu, ki ga je Olimpija izgubila s 40:50, jih je natresel že pet, tekmo pa končal pri sedmih trojkah in 26 točkah.

Preveč izgubljenih žog, premalo zbranosti

Prvi mož stroke je dal fantom v garderobi vedeti, da morajo zaigrati agresivneje v obrambi. Takšen obraz so sprva tudi pokazali, a le za kratek čas. Kot da ne bi želeli ujeti priključka z Bayreuthom. Približali so se na štiri (55:59), a vselej hitro popustili, v napadu pa delali nespametne poteze. Posledica je bila kar 18 izgubljenih žog.

Podobno je bilo tudi ob začetku zadnje četrtine, ko so zaostanek vnovič znižali na -5 (65:70), a je bil to labodji spev. Gostje so hitro zrežirali delni izid 11:2 in se poigrali z Olimpijo, pri kateri je obramba povsem popustila, tako da je bilo na koncu velikih 90:77.

Preveč napak, da bi sploh ostali v igri

Gašper Okorn ni bil zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gašper Okorn ni bil zadovoljen s predstavo svojih izbrancev. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Zasluženo smo izgubili. Preveč je bilo stvari, ki jih ne bi smelo biti. Od izgubljenih žog, slabega skoka, slabega izvajanja prostih metov. Nasprotnik je vse zadeval, tudi mete za tri točke. Preveč je bilo, da bi sploh ostali v igri. Edina priložnost je bila v tretji četrtini, ko smo prišli na 55:59, imeli priložnost, da bi prelomili. V teh trenutkih je bila osredotočenost preslaba. V takšnih trenutkih vse prevečkrat vržemo žogo nasprotniku v roke, zgrešimo dva prosta meta …" je bil po tekmi vidno razočaran Okorn.

Nič drugačen obraz ni imel Oliver: "Težko je, če izgubiš doma. Spet smo začeli slabo. Skušali smo se vrniti. Pokazali smo nekaj karakterja, vendar nismo znali ujeti priključka."

Pravega počitka in časa za pripravo na naslednjega nasprotnika pri Olimpiji nimajo, saj bodo že čez 48 ur igrali v državnem prvenstvu proti Zlatorogu, čez naslednjih 48 ur pa proti Budućnosti v ligi ABA.

Petrol Olimpija : Bayreuth 77:90

Dvorana Stožice, sodniki: Mazzoni (Italija), Manos (Grčija) in Suslov (Estonija).

Petrol Olimpija: Kastrati 5 (2:2), Radulović 2, Oliver 20 (5:6), Špan 6 (3:4), Badžim 10 (1:4), Morgan 18 (4:5), Lorbek 14 (1:2), Hrovat 2.

Bayreuth: Robinson 10, Linhart 9 (5:6), Doreth 5, Seiferth 8, Wachalski 12 (4:4), Amaize 3, Brooks 12 (1:2), York 25, Marei 6 (2:3).

Prosti meti: Petrol Olimpija 16:23, Bayreuth 12:15.
Met za tri točke: Petrol Olimpija 7:21 (Lorbek 3, Kastrati, Oliver, Špan, Badžim), Bayreuth 12:29 (York 7, Wachaslski 2, Doreth, Amaize, Brooks).
Osebne napake: Petrol Olimpija 17, Bayreuth 22.* Pet osebnih: /.
Ne spreglejte