Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2023,
13.22

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 30. 1. 2023, 13.22

1 leto, 2 meseca

Pri Luki Dončiću vprašaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Luka Dončić | Ni še jasno, ali bo Luka Dončić zaigral proti Detroit Pistons ali ne. | Foto Reuters

Ni še jasno, ali bo Luka Dončić zaigral proti Detroit Pistons ali ne.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks bodo imeli naslednji preizkus v noči na torek, ko jih čaka obračun z Detroit Pistons. Jasno je, da trener Jason Kidd ne bo mogel računati na pomoč Christiana Wooda in Maxija Kleberja, ni pa še jasno, ali bo lahko nastopil Luka Dončić, ki ima težave z gležnjem.

Na uvodu četrtkove tekme s Phoenix Suns si je Luka Dončić poškodoval levi gleženj in nato izpustil še dvoboj z Utah Jazz. Če so ga za zadnji obračun prekrižali že dan pred tekmo, je za naslednjo pri njem zapisan vprašaj.

Obstaja namreč možnost, da bo slovenski košarkar v noči na torek ob 2.30 na domačem terenu vendarle zaigral proti Detroit Pistons.

Pri Dallasu so zapisali, da še vedno ne bosta igrala Christian Wood (zlom levega palca) in Maxi Kleber (desna stegenska mišica). Glavni trener Mavericks Jason Kidd je dal vedeti, da se bodo glede nastopa Luke odločili na dan tekme.

Stvari gredo sicer v pravo smer, saj se je prvi zvezdnik Dallasa pred tekmo z Utah Jazz približno 20 minut ogreval, a večinoma le metal na koš.

Mavericks bodo v nadaljevanju njegovo pomoč zelo potrebovali. Na vseh šestih tekmah, na katerih Luke ni bilo v kadru, je Dallas namreč izgubil. Lukov prispevek bo še posebej pomemben po dvoboju z Detroitom, saj se bo Dallas pomeril s tekmeci v boju za končnico na zahodu. Kar sedem tovrstnih tekem Mavs čaka do konca tedna All-Star, na katerem bo soj žarometov usmerjen tudi v slovenskega košarkarskega čarodeja, ki ima zagotovljeno mesto v prvi peterki.

V zadnjem obdobju Dallasu ne gre dobro, saj je na preteklih trinajstih obračunih zmagal le štirikrat. Posledično je padel na lestvici zahodne konference. Trenutno je s 26 zmagami in 25 porazi na sedmem mestu, ki bi ob koncu rednega dela prineslo dodatne kvalifikacije. A na zahodu bo še vroče, saj na primer trinajsti LA Lakers zaostajajo vsega tri zmage.

Ne spreglejte