Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
16. 10. 2012,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Filipovski Union Olimpija Fenerbahče

Torek, 16. 10. 2012, 14.41

8 let

Potrebujemo najboljšo tekmo proti "dream teamu" in polne Stožice

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začetek sezone je za košarkarje Olimpije zelo obetaven. V ligi ABA so v štirih krogih le enkrat okusili grenkobo poraza, v evroligi pa so vzeli skalp Cantuju. Zdaj prihaja "dream team" iz Turčije.

Union Olimpija, Real Madrid in Fenerbahče so klubi iz skupine A, ki so v prvem krogu evrolige prišli do zmage. Trenutno je na vrhu lestvice zaradi visoke zmage proti Cantuju (84:71) ljubljansko moštvo. Njegov naslednji nasprotnik pa bo v petek v Stožicah zvezdniški Fenerbahče, ki je pripeljal letos poleti v svoje vrste znana imena evropske košarke.

"Fenerbahče je 'dream team'. Ima novega trenerja Piangianija iz Siene, s katero je večkrat prišel na zaključni turnir najboljše četverice evrolige. S seboj je pripeljal motor ekipe McCalebba, raznovrstnega Romaina Sata in vsem znanega Davida Andersena. Od stare zasedbe ima izvrstnega Savasa, Pekerja in Onana. Naš Emir Preldžić odlično povezuje zunanjo in notranjo linijo. Igra na igralnem mestu tri in štiri. Je pomemben faktor v njihovi igri. Tu je seveda še prišlek iz Panathinaikosa Mike Batiste – čvrst pod košem. Čaka nas spoštovanja vreden nasprotnik," je hvalil petkovega tekmeca v evroligi trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Za zdaj ima igra Olimpije bistveno večjo vrednost kot v minuli sezoni, ko je kaj kmalu po začetku začelo vse skupaj razpadati, zaključilo pa se je s številnimi odhodi igralcev. Zato si košarkarji v zeleno-belem dresu, v katerih je kar nekaj nadarjenih slovenskih košarkarjev, zaslužijo podporo na evroligaški tekmi. Imena, kot so Bo McCalebb, Emir Preldžić, David Andersen, Mike Batiste, pa bodo le še dodano obogatili spektakel. "Karte gredo solidno v prodajo, ne pa slabo. Nekako v stilu potrošniške klime. Upamo, da bodo Stožice čim bolj polne. Naš cilj za to sezono je bil, da se približamo navijačem, zato smo od 25 do 30 odstotkov znižali cene vstopnic. Popusti so za študente, dijake, upokojence v vseh kategorijah. Green Dragons so najavljeni. Njihova cena je simbolična. Pridejo pa tudi navijači Fenerbahčeja z Dunaja," je dejal glavni operativec pri Olimpiji Matevž Zupančič. Green Dragons ob tem poudarjajo, da se navijanje letos prebuja in že vabijo, da se jim novi člani pridružijo na tribuno B.

Zadnjo test pred novo evroligaško preizkušnjo so imeli izbranci Filipovskega v ponedeljek v Zadru, kjer so z 78:66 suvereno prišli do novega uspeha v ligi ABA. Zdaj imajo štiri dni časa za pripravo na turško zasedbo. "Imeli smo tri zaporedna gostovanja. Skušali se bomo maksimalno regenerirati in pripraviti v teh dneh na tekmeca. Našli smo ravnotežje med zunanjimi in notranjimi igralci, kar me veseli. Sodelovanje je čedalje boljše in upam, da bo tako ostalo," je še dejal Filipovski, ki bo skupaj s strokovnim vodstvom v naslednjih dneh razmišljal, kako se zoperstaviti tekmecu, pri kateremu nevarnost preži z vseh koncev. Jasno je le eno: koncept igre je enak tistemu, ki ga je v preteklih letih uspešno gojila Siena.

Ne spreglejte