Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 5. 2011,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Krka

Petek, 20. 5. 2011, 9.40

8 let

Pomembna tekma za psihološko prednost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnjem krogu končnice za prvaka se bodo v Novem mestu pomerili košarkarji Krke in Uniona Olimpije. Ta tekma bo pomembna predvsem iz psihološkega vidika pred začetkom izločilnih bojev.

Medtem ko ima Krka že zagotovljeno prvo mesto po rednem delu lige za prvaka, pa je pri Olimpiji še majhna negotovost, ali bo polfinale začela kot druga ali tretja ekipa. Vse dvome bi lahko Ljubljančani razblinili z zmago v dolenjski prestolnici, sicer pa bodo morali računati na uspeh Zlatoroga proti Heliosu. V nasprotnem primeru "zmaji" ne bodo imeli prednosti domačega terena v polfinalnem boju.

" Vseeno nam je, s kom bomo igrali v polfinalu. Boljši smo tako od Heliosa kot Zlatoroga. Tisti spodrsljaji, ki smo jih imeli, nas sedaj postavljajo v takšno pozicijo, v kateri je še nekaj negotovosti glede drugega ali tretjega mesta. Že sedaj pa lahko povem, da bomo najboljši, ko bo to najbolj potrebno in da bomo upravičili dosežke, do katerih smo se s trdim delom dokopali med sezono," je dejal kapetan Uniona Olimpije Goran Jagodnik, ki tudi pravi, da se z igralci že privajajo na nove zamisli Mira Alilovića, ki je prišel v prvi plan po odhodu Jureta Zdovca. "Jagoda" napoveduje, da bodo drevi v Novem mestu tisti pravi in obenem pričakuje tudi zmago. "Lepo bi bilo, da redni del končali z zmago. Tekma bo vnovič prestižna. Če bi Krka zmagala še drugič zapored, bi imela določeno psihološko prednost v končnici, vendar gremo na zmago. Če bomo odigrali tako, kot znamo, mislim da se bomo mi veselili zmage."

Zmaga pa zanima tudi Novomeščane, saj želijo končati ligaški del lige za prvaka brez poraza. "Ne bomo prav nič preračunavali. Smo zdravi, nimamo pritiska na svojih plečih, zato gremo povsem sproščeno v to zadnjo tekmo. Upam, da bo dvorana polna, saj si to zaslužimo mi kot tudi Union Olimpija. Oboji smo v tej sezoni naredili velik uspeh v mednarodnih tekmovanjih," je sprva dejal Aleksandar Džikić, ki je zelo vesel dejstva, da se Simon Petrov po poškodbi bistveno hitreje vrača v ekipo, kot je bilo sprva za pričakovati: "Simon je začel metati na koš. Veliko nam pomeni. Je igralec z zmagovalno mentaliteto in ima izkušnje. Njegov učinek se ne meri statistično, vendar z drugimi stvarmi. Že ta možnost, da se vrne, je za nas odlična novica. In vsi naši uspehi v tej sezoni so tudi njegovi."

V tej sezoni sta se Krka in Union Olimpija pomerila šestkrat, od tega so Ljubljančani slavili štiri zmage, zadnje pa so se v državnem prvenstvu veselili slovenski prvaki, ki so izkoristili nastalo situacijo pri Olimpiji, ki je preživljala šokantne trenutke po nepričakovanem odhodu Jureta Zdovca.

Ne spreglejte