Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
13.28

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Lapornik Krka

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 13.28

2 leti, 11 mesecev

Pokal pred individualno nagrado

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkar Krke Luka Lapornik je ob zlati kolajni za zmago v slovenskem pokalu iz ljubljanskega Tivolija v Novo mesto odpeljal tudi lovoriko za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja.

"Več kot priznanje za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja mi pomeni ekipna zmaga. V Krki je pač tako, da na eni tekmi izstopa en košarkar, na naslednji ga nasledi nekdo drug. Tokrat sem bil, kot vse kaže, nekoliko bolj razigran jaz," je priznanje za najkoristnejšega košarkarja zaključnega turnirja slovenskega pokala, v katerem je Krka še tretje leto zapored osvojila lovoriko, komentiral Luka Lapornik.

V velikem finalu v ljubljanski dvorani Tivoli je 27-letni Savinjčan v novomeškem dresu ob zmagi nad Lastovko (66:33) dosegel 13 točk, s čimer je bil prvi strelec Krke. Pri tej se je med strelce vpisalo kar dvanajst košarkarjev, saj je trener Vladimir Anzulović občutno premoč nad pretežno amatersko obarvanim klubom iz Domžal izkoristil tudi za razpršitev igralnih minut med vse izbrance.

Lahko bi se opekli …

Krka je vodila vse od prve do zadnje minute, večinoma s prednostjo krepko nad 20 točkami. Vseeno Lapornik opozarja, da zmaga nad prvoligaškimi novinci, ki so še leta 2010 nastopali v tretji ligi, dve leti pozneje v drugi, ni bila samoumevna. "Če bi se finalne tekme lotili z mislijo, da je pokal že naš, bi se lahko hitro opekli," je poudaril 195 centimetrov visoki branilec.

"Lastovka ni slaba ekipa. Daleč od tega. Fantje iz Domžal so to dokazali v predhodnih tekmah. Prav zaradi tega smo se prepričali o tem, kako čvrsto se je treba lotiti tekme. Pristop je bil podoben kot proti državnim prvakom iz Šentjurja. Poleg tega je bila v igralcih želja po prvi lovoriki v sezoni tako močna, da smo lahko ohranjali visoko raven motiviranosti in zagnanosti," je dodal Lapornik.

O reprezentanci (še) ne razmišlja

"Naša naloga je, da takšno raven košarke ohranimo tudi v preostalih tednih do konca sezone. Če nam bo uspelo, si lahko obetamo lep konec," se je kmalu po prvem osvojenem pokalu v sezoni proti prihodnjim izzivom zazrl eden od vodilnih mož novomeške zasede. Ta v tem mesecu nastopa pod taktirko trenerja Anzulovića, ki je nasledil Ivana Velića.

"Zame osebno se v igri ni kaj veliko spremenilo. Imamo podobno vlogo. Dejstvo pa je, da vsak trener prinese kaj novega. Anzulović je na primer privrženec bolj agresivne igre," je razmišljal Lapornik, sicer nekdanji član mladinske, mlade in B reprezentance, ki je na pripravljalnih tekmah že oblekel tudi dres članske izbrane vrste A. Vseeno pravi, da v podzavesti nima dokazovanja pred očmi prenovljenega strokovnega štaba članske reprezentance. "Z mislimi sem zgolj pri klubu," je dodal nekdanji član Šentjurja in Zlatoroga.

Ne spreglejte