Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beno Udrih EuroBasket komentar

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 22.10

8 let

Pet mesecev preveč negativnega ozračja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Reprezentanca da, reprezentanca ne, reprezentanca da, reprezentanca ne. Tako nekako se je prepletala zgodba pri Benu Udrihu, ki je znova razočaral slovenske ljubitelje košarke.

Vse od februarja se je vlekla košarkarska zgodba z glavnim akterjem Benom Udrihom na čelu. Spomladi je novinarju časnika Orlando Sentinel zatrdil, to je dodatno potrdil avtor članka, da poleti ne bo nastopil za našo reprezentanco, vodilnim na KZS-ju pa je to zanikal. Ti so mu slepo verjeli. Zdaj se je njegov že večkratni scenarij ponovil in Udrih je odpovedal nastop za reprezentanco na evropskem prvenstvu. Ali ima ta novica globlji pomen? Da. Pet mesecev se je ustvarjalo negativno ozračje okoli izbrane vrste. Na ta račun je bilo veliko žolčnih razprav. Slovenski košarkarji, četudi z omenjeno preglavico niso bili neposredno povezani, so se morali po nepotrebnem ukvarjati z vprašanji o posamezniku, ki je sicer kakovosten igralec in bi ob pravem pristopu veliko pripomogel k reprezentančnem uspehu na velikem tekmovanju. Vprašanje je tudi, kakšno dobrodošlico bi mu izrekli kapetan Jaka Lakovič in soigralci po vseh teh njegovih preteklih sprenevedanjih.

Reprezentančna knjiga se je pri Udrihu tako znova občutno prezgodaj zaprla. Že večkrat spisan uvod ni dobil nadaljevanja. Dvoličnosti slovenski košarkarski narod, ki zna biti kritičen, ne prizanaša, zaradi tega ima Udrih v Sloveniji vse manj podpornikov. To je žalosten podatek, saj vemo, da gre za dobrega košarkarja in odličnega organizatorja igre. Morda jih ima celo Saša Vujačić zdaj več. V oči bode dejstvo, na kakšen način je Beno sporočil svojo novico. Kar prek SMS-a. Ni imel obraza, da bi odgovoril na klice direktorja izbrane vrste in na dostojen način predstavil svojo plat zgodbe. Zato je prav, da se pod vse te nespretne poteze potegne črta in si za vselej nalijemo čistega vina.

Jokanje in stokanje ni v življenju še nikdar pomagalo in tudi zdaj ni čas za objokovanje. Strinjati se moramo z Boštjanom Nachbarjem, ki poudarja, naj se prostor nameni bojevnikom za slovenski ugled, ne pa tistim, ki jim ni za narodov blagor oziroma so bili na tak ali drugačen način primorani izpustiti reprezentančno akcijo. Dejstvo je, da bodo slovenski košarkarji letos še toliko bolj potrebovali podporo ljudstva, saj bodo okrnjeni poskušali izpolniti lastna pričakovanja in pričakovanja ljubiteljev tega športa pri nas. Vendarle bo EuroBasket v Sloveniji. Za dobrobit slovenske košarke, predvsem klubske, ki je v zatonu, bi bilo dobrodošlo, da bi se ustvarila pozitivna atmosfera na reprezentančni ravni.

In ob takšnem pristopu bo tudi našim košarkarjem, ki so pripravljeni pustiti srce na parketu, nekoliko olajšana pot na zahtevnem tekmovanju. Naj jim selektor Božidar Maljković pripravi taktiko, da bodo uživali na vsakem milimetru parketa in se pokazali v vsem sijaju. Le tako bodo bistveno lažje prebrodili pritisk, ki ga bodo imeli na plečih, in nadomestili kakovost nekaterih manjkajočih posameznikov.

Ne spreglejte