Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2011,
15.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Liga NBA Chris Paul Los Angeles Clippers Indiana Pacers

Ponedeljek, 12. 12. 2011, 15.25

7 let, 12 mesecev

Paul blizu Clippers, West izbral Indiano, ne Boston

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Indiana Pacers novačijo vrsto okrepitev, prepričali pa so že Davida Westa, ki so si ga želeli tudi Boston Celtics. Chris Paul je vse bliže prestopu v Los Angeles Clippers.

New Orleans Hornets in Los Angeles Clippers sta na vodstvo lige NBA vložila prošnjo za kupčijo več košarkarjev, ki bi tako želenega organizatorja igre Crisa Paula poslala v Los Angeles. Po podatkih ESPN naj bi Clippers v New Orleans poslali Erica Gordona, Chrisa Kamana, Al-Farouqa Aminuja in izbor na naboru. NBA, ki je lastnik Hornets, naj bi si želela še Erica Bledsoea. Pri tem poslu bi se lahko vprašali naslednje. Ali bo Paul želel podpisati za Clippers, vendarle gre za ekipo, ki že leta in leta nima nobenega vidnejšega uspeha? Bo Blake Griffin dovoljšnja motivacija, da Paul odide v klub, ki v Ameriki velja za enega največjih poražencev. Ali je ta posel za Hornets res boljši, kot bi bil tisti, ki ga je NBA v četrtek blokirala? Pri tistem bi New Orleans dobil Kevina Martina, Lamarja Odoma, Luisa Scolaja, izbor na naboru in Gorana Dragića.

Medtem je vse bolj napeto v taboru Los Angeles Lakers. Ne bodo dobili Chrisa Paula, odšel pa bo Lamar Odom (v Dallas Mavericks). "Ni mi všeč. Po pravici povedano, ni mi všeč. Govorimo o najboljšem šestem igralcu minule sezone," prodaje Odoma ne odobrava Kobe Bryant. Če dobijo Dwighta Howarda, se morda Bryant le pomiri, a za zdaj ni nobenih novih informacij ali govoric o nadaljni karieri centra Orlando Magic.

Pod nosom so se obrisali tudi veliki rivali ekipe Lakers, Boston Celtics. Bili so že dogovorjeni za prostega agenta New Orleansa, Davida Westa, nakar se je center odločil, da podpiše dveletno pogodbo v vrednosti 20 milijonov ameriškim dolarjev z Indiana Pacers. "Indy ima kombinacijo nekaj dobrih veteranov in nekaj zelo dobrih mladih igralcev. Mislim, da je to ekipa, ki ji lahko v naslednjih letih najbolj pomagam," je odločitev za Pacers razložil David West. Indiana je lani igrala v končnici in pustila dober vtia. V svoje vrste bo skušala zvabiti še O.J. Maya. Zanj se z Memphis Grizzlies pogajajo za menjavo za Joshom McRobertsom. Še več: Pacers se ozirajo še za Andrejem Kirilenkom, Carlom Landryjem in Jamalom Crawfordom. Slednji je bil lani odličen kot šesti igralec Atlante Hawks in bo za ekipo, ki ga dobi gotovo prava okrepitev.

Ne spreglejte