Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 8. 2008,
6.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 19. 8. 2008, 6.15

8 let

Nova igralca Geoplina Slovana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekipa Geoplina Slovana se je ponedeljkovem treningu zbrala v skoraj popolni postavi. Moštvu sta se priključila nova igralca.

V ponedeljek zvečer so se na Kodeljevem zbrali vsi igralci, katere želi imeti trener Miro Alilović v letošnji ekipi. Pred tednom dni so začeli s treningom štirje igralci, med drugim Dejan Mlakar, nesojeni kapetan mlade reprezentance, ki je še vedno pod posebnim programom treningov. Milan Klepo, Dejan Grković in Andrej Maček so pridno nabirali kilometre, a so vseeno čakali, da se jim priključijo še ostali. Prvi se jim je priključil mladinec Uroš Zadnik, ki je bil na evropskem prvenstvu skupaj z Mitjo Nikolič Smrdeljem.

Na treningu so priključili tudi člani mlade reprezentance: Dejan Čigoja in Siniša Bilić, Zoran Dragić pa bo prispel v torek po kratkem oddihu. Treninga se je s posebnim programom zaradi poškodbe udeležil tudi Luka Hren.

Geoplin Slovan je podpisal enoletni pogodbi z novima igralcema iz Srbije. Marko Lekić (212 cm, 1985) bo igral na poziciji centra, Dejan Delić (197 cm, 1983) pa je novi krilni igralec rdeče-belih s Kodeljevega.

Lekić je kariero začel pri Partizanu. V sezoni 2002/2003 je kot mladinec odigral eno tekmo evrolige. Potem se je kalil pri Spartaku iz Subotice, Atlasu, Vojvodini in Crveni zvezdi. Zadnjo sezono je začel pri ekipi Vojvodine, za katero je odigral enajst tekem regionalne lige, od januarja 2008 pa je nadaljeval pri Crveni zvezdi.

Delić je igralec, rojen v Sarajevu, ki se je košarkarsko kalil v ZDA. Košarkarsko pot je pričel na Brighton Academy in naslednje štiri sezone nadaljeval v ligi NCAA za ekipo Montmouth. V zadnji sezoni je odigral tri tekme regionalne lige za ekipo FMP. Zaradi poškodbe v preostanku sezone ni igral.

Na preizkušnji je Nikša Paravinja (205 cm, 1987), mlajši brat Miloša Paravinje, ki bo letos igral na Poljskem v ekipi s Stipetom Modričem in Zmagom Sagadinom.

Ne spreglejte