Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
11. 10. 2018,
11.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

1

Natisni članek

Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić Pablo Laso

Četrtek, 11. 10. 2018, 11.08

5 let, 6 mesecev

Ni Dončića, ni panike

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

1

Vroče Luka Dončić | Luka Dončić je v pretekli sezoni osvojil Evropo. | Foto Reuters

Luka Dončić je v pretekli sezoni osvojil Evropo.

Foto: Reuters

Španski košarkarski gigant Real Madrid bo v lov za ubranitev naslova v evroligi vstopil brez Luke Dončića, ki je blestel v zadnji sezoni, a trener Pablo Laso ne verjame, da bo zaradi njegovega odhoda moštvo slabše.

Real Madrid je na krilih Luke Dončića osvojil elitno evroligo v sezoni 2017/18. Slovenski košarkarski biser je bil prvo ime kraljevega kluba, prav tako prvo ime celotnega tekmovanja.

Zdaj je čas, da Real poskuša ubraniti naslov prvaka brez novega člana Dallas Mavericks. Koliko je španski klub izgubil, ker ne bo imel Luke, bo pokazal čas.

"Težko je primerjati prejšnjo in letošnjo ekipo. Če bi rekli, da smo z Dončićem izgubili najboljšega igralca v Evropi, bi mislili, da smo slabši. A moje razmišljanje, odkar sem pri Realu, je vedno enako. Nikdar nisem niti pomislil, da bi bilo moje trenutno moštvo slabše od tistega v pretekli sezoni. Iz vsakega igralca želim iztisniti maksimum, mu dati nekaj več, da bo postal boljši. Skoraj vsako leto so pomembni člani zapuščali ekipo, a so drugi prevzeli odgovornost," je poudaril trener Real Madrida Pablo Laso, ki je v svoje vrste s Klemnom Prepeličem pripeljal novega Slovenca.

Luka Dončić
Sportal Pot brez Luke Dončića

Odsotnost Dončića se ne bo poznala zaradi Llulla

Čeprav njegova ekipa spada med osrednje favorite za zaključni turnir najboljše četverice, meni, da je v Evropi veliko kakovostnih ekip: "Težje je priti na zaključni turnir kot ga osvojiti, saj moraš v četrtfinalu trikrat premagati tekmeca, na zaključnem turnirju pa te dve zmagi popeljeta do naslova. Prav tako moraš zmagati približno od 16 do 17 tekem rednega dela, da se uvrstiš v končnico. To je že skoraj matematično vprašanje."

Real Madrid bo branil naslov prvaka. | Foto: Reuters Real Madrid bo branil naslov prvaka. Foto: Reuters

Če bi se Realu uspelo uvrstiti na zaključni turnir, bi bilo to za Lasa nekaj posebnega. Gostitelj bo namreč Vitoria, kjer se je rodil, s tamkajšnjo ekipo je osvojil špansko prvenstvo, pokal in superpokal.

Da Real z odhodom Dončića ni izgubil toliko, kot si mnogi mislijo, je poudaril nekdanji košarkar Reala Joe Arlauskas: "Izpad se ne bo poznal zaradi Sergia Llulla, ki je na isti ravni. Neverjeten je."

Luka Dončić
Sportal Dončić prvi mož Dallasa ob zmagi nad Philadelphio #video
Luka Dončić
Sportal Pri Dončiću želijo odstraniti njegove navade
Ne spreglejte