Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 6. 2011,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleksandar Džikić Union Olimpija Krka

Petek, 10. 6. 2011, 10.35

8 let

"Ne zavedajo se, da igramo proti evroligaški ekipi"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srbski trener Aleksandar Džikić je skupaj s košarkarji Krke prišel do številnih uspehov v tej sezoni. V soboto pa si želi v Novem mestu še enkrat pokoriti Olimpijo in osvojiti naslov prvaka.

Ni bilo malo privržencev košarke, ki so pričakovali, da bo Union Olimpija pred domačo publiko v Stožicah zaključila finalno serijo in po letu premora vnovič osvojila naslov prvaka. A so igralci Krke z začetnim stampedom potisnili Ljubljančane povsem v podrejen položaj, potem ko so v 11. minuti vodili s kar 30:10. "Zmaji" so se sicer vrnili v igro, vendar so bili izbranci Aleksandra Džikića tokrat dovolj mirni, da so iztržili odločilno finalno tekmo. "Na vseh obračunih smo si ustvarili veliko prednost in tokrat smo zdržali, čeprav smo imeli v drugi četrtini veliko težav. Ponosen sem na fante. To , kar smo naredili, je fenomenalno – ne glede na to, kako se bo razpletlo vse skupaj," je takoj po zmagi v Stožicah dejal Aleksandar Džikić, ki je pozdravil izjemno napete tekme med Unionom Olimpijo ter njegovo ekipo: "Takšne tekme so pričakovane v finalu. Pošteno je, da se bo slovensko prvenstvo končalo s peto tekmo. Lepo je bilo, da so bile Stožice dobro zapolnjene in vzdušje temu primerno. To je dobro za košarko."

Sklepno dejanje slovenskega državnega prvenstva bo sedaj v soboto v Novem mestu, ko se bodo razblinili vsi dvomi, kdo bo postal prvak Slovenije. Branilci naslova so sedaj vnovič nekoliko v prednosti, saj jih bodo v dvorani Leona Štuklja spodbujali zvesti privrženci na čelu z navijaško skupino Kelti. "Na peti tekmi bo odločal navdih. Booker je bil denimo slabši na prvih tekmah, tokrat pa je bil izvrsten. Obe ekipi igrata čvrsto obrambo. Najbolj pomembno bo, da bo atmosfera prava. Na našo srečo bomo igrali pred domačimi navijači. Mogoče se javnost ne zaveda, da igramo proti evroligaški ekipi, ki je bila v TOP 16 v Evropi ter v finalu lige NLB," je še dodal Džikić, ki v prihodnji sezoni najverjetneje ne bo več vodil Krke, s katero je letos osvojil evropski pokal EuroChallenge ter popeljal ekipo do tretjega mesta v regionalni ligi NLB.

Ne spreglejte