Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
10. 4. 2019,
7.11

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

Natisni članek

Dirk Nowitzki Luka Dončić Luka Dončić Miami Heat Phoenix Suns Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov Dallas Mavericks NBA

Sreda, 10. 4. 2019, 7.11

5 let

Liga NBA, 9. april

Luka Dončić do osmega trojnega dvojčka, Miami izpadel iz končnice #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52
Luka Dončić. Dirk Nowitzki | Dirk Nowitzki je na tekmi dosegel 30 točk. | Foto Reuters

Dirk Nowitzki je na tekmi dosegel 30 točk.

Foto: Reuters

V noči na sredo je bilo v ligi NBA precej pestro. Na delu sta bila tudi Dallas Luke Dončića, ki je v ligi NBA dosegel svoj osmi trojni dvojček, in Miami, ki je z Goranom Dragićem že izpadel iz boja za končnico. Bilo je tudi zelo čustveno. Svojo zadnjo tekmo v domači dvorani sta odigrala Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) in Dwyane Wade (Miami Heat).

Dallas Mavericks, ki so že pred časom izpadli iz boja za končnico, so tokrat gostili Phoeinx Suns in zmagali z izidom 120:109. Znova se je izkazal Luka Dončić, slovenski košarkarski dragulj, ki je dosegel svoj osmi trojni dvojček (igralec na eni tekmi doseže dvomestno število v treh prvinah) v svoji krstni sezoni lige NBA. Dvajsetletni košarkar je tokrat v statistiko vpisal 21 točk, 16 skokov in 11 asistenc. Luka, ki je tokrat na parketu prebil 32 minut, še vedno ostaja eden izmed glavnih kandidatov za novinca leta v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Ta koš Luke Dončića žal ni veljal:

Učinek Luke Dončića proti Phoeinx Suns: 21 točk, met iz igre 6/14, met za tri 2/5, prosti meti 7/8, 16 skokov, 11 asistenc, 4 izgubljene žoge v 32 minutah.

Luka Dončić v tej sezoni: 21,2 točke, 7,7 skoka, 5,9 asistence, 3,4 izgubljene žoge, 1 ukradena žoga, 0,4 blokade v 32 minutah in 2 sekundah.

Še 58. poraz za Phoenix Jamal Crawford je dosegel 51 točk. | Foto: Gulliver/Getty Images Jamal Crawford je dosegel 51 točk. Foto: Gulliver/Getty Images

Košarkarji Dallasa, ki imajo zdaj na svojem računu 33 zmag in 48 porazov, so dosegli drugo zaporedno zmago. Telički so si odločilno prednost priigrali v prvih dveh četrtinah, drugi dve četrtini sta se končali v prid Phoenixa, a je bilo to na koncu vseeno dovolj za zmaga Dallasa.

Pri Soncih je bil daleč najbolj razpoložen Jamal Crawford, ki je na tekmi dosegel - 51 točk. S tem je postal najstarejši košarkar v ligi NBA, ki je dosegel 50 točk. Prehitel je tudi slovitega Michaela Jordana. Phoenix, ki ga vodi nekdanji trener slovenske reprezentance Igor Kokoškov, je z 58 porazi daleč najslabša ekipa v zahodni konferenci.

pasica | Foto:

Dirk Nowitzki | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Čustven večer za Dirka Nowitzkega

Čeprav je Dončiću uspel še en izjemen dosežek, so bili tokrat vsi žarometi usmerjeni v Dirka Nowitzkega, ki je tudi javno sporočil, da je odigral svojo zadnjo tekmo v domači dvorani. Štiridesetletni Nemec je na parketu blestel, saj je s 30 točkami dosegel letošnji najboljši izkupiček in bil najboljši košarkar Dallasa. Dirk je postal najstarejši košarkar, ki mu je uspelo na tekmi lige NBA doseči 30 točk. S tem je premagal slovitega Michaela Jordana.

Ta večer Nowitzkega je zaznamovala številka 41.21.1, ki pomeni številko dresa (41) ter število sezon (21) za eno ekipo (1). Dirk bo svojo zadnjo tekmo odigral v noči na četrtek pri San Antoniu.

Luka tudi s supergi izkazal spoštovanje Nemcu

Dirk Nowitzki je zagotovo med tistimi, ki so Luki s svojimi bogatimi izkušnjami pomagali v letošnji sezoni. Postala sta velika prijatelja, kar se vidi na parketu in tudi ob njem. Luka je svojemu 20 let starejšemu kolegu izkazal spoštovanje s tem, da je na tekmi nosil prav posebne športne copate.

Dwyane Wade | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Miamiju uspela nova zmaga, a je izpadel iz končnice

Miami Heat je bil do te tekme v igri za končnico. Vročica je v domači dvorani gostila Philadelphia 76ers in zmagala s 122:99. Kljub zmagi so košarkarji Miamija ostali brez boja za končnico, potem ko so Detroit Pistons doma premagali Memphis Grizzlies.

Pri Miamiju je bil najboljši igralec Dwyane Wade. Tudi on je odigral zadnjo tekmo v domači dvorani, v statistiko pa je vpisal 30 točk. Dodal je še tri skoke in tri asistence. Na parket je stopil tudi Goran Dragić, ki je v 32 minutah zbral 6 točk, 13 asistenc in 3 skoke.

Učinek Gorana Dragića proti Philadelphia 76ers: 6 točk, met iz igre 2/10, met za tri 1/3, prosti meti 1/2, 13 asistenc, 3 skoki, 1 ukradena žoga, 3 izgubljene žoge v 32 minutah.

Goran Dragić v tej sezoni: 14,4 točke, 3,1 skoka, 4,7 asistence, 2 izgubljeni žogi, 0,8 ukradene žoge, 0,1 blokade v 28 minutah.

Za Miami je Bam Adebayo dosegel 19 točk, Justise Winslow 16, Hassan Whiteside pa jih je dodal 15. Dwyane Wadebo bo svojo zadnjo tekmo odigral v noči na četrtek, ko bo s soigralci v gosteh igrali proti Brooklynu.

Pri Philadelphii je bil z 18 točkami najboljši igralec Greg Monroe, Ben Simmons jih je dosegel 16.

Magic Johnson odstopil z mesta vodje košarkarskih operacij pri jezernikih

Po novi sezoni za pozabo je sloviti Magic Johnson presenetil ljubitelje severnoameriške košarke in odstopil z mesta vodje košarkarskih operacij pri nekdanjih šestnajstkratnih prvakih lige NBA Los Angeles Lakers.

Johnson, ki je za ekipo iz mesta angelov igral od leta 1979 do 1991 in v tem času postal eden najboljših košarkarjev na svetu, je bil pred dvema letoma predstavljen kot tisti mož, ki bo jezernike popeljal na pota stare slave.

Prav Magicu so pripisovali največ zaslug, da so se jezerniki pred začetkom sezone okrepili s slovitim LeBronom Jamesom. A so Lakers, kljub kraljevski pomoči, še šesto sezono zaporedoma ostali brez končnice. (sta)

Dallas
Sportal Luka, oder je tvoj, toda …

Lestvica:

Ne spreglejte