Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 4. 2018,
6.30

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat NBA

Petek, 20. 4. 2018, 6.30

6 let

Končnica lige NBA, 1. krog, 19. april

Dragić prvi strelec, a z razlogom za razočaranje. Mož z masko trn v peti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Košarkarji Miami Heat in njihov kapetan Goran Dragić so na domači tekmi hitro zapravili tisto, kar so si prislužili na gostovanju v Philadelphii. Ta je okrepljena s prvim zvezdnikom Joelom Embiidom dosegla pomembno zmago in zdaj v seriji vodi z 2:1.

Po desetih tekmah premora, potem ko je dobil udarec v glavo in ni smel igrati, se je Joel Embiid vrnil na parket na gostovanju na tretji tekmi končnice proti Miamiju. Nekaj težav je imel z masko na obrazu, a je kljub temu nemudoma pokazal dobro predstavo in bil prvi strelec moštva. "Ponosen sem na to, kar je naredil," je svojega prvega moža pohvalil trener Brett Brown.

"Neprijetno je bilo nositi masko, ampak to je bil edini način, da sem lahko igral," je dejal Embiid, ki je imel masko iz karbona, zaščitene pa so bile tudi oči. "Tekma dobi nove razsežnosti, če ima nasprotnik spet v ekipi takšnega igralca. Zagotovo to spremeni stvari," je dejal košarkar Miamija Justise Winslow, ki je bil z 19 točkami drugi najboljši strelec Miamija.

Vrhunci tekme med Miamijem in Philadelphio

In tudi po zaslugi Embiida si je Philadelphia nemudoma vzela nazaj prednost domačega terena. Na gostovanju na Floridi je z odlično zadnjo četrtino onesposobila Vročico. Dobila jo je s kar 32:14, končni rezultat pa je bil 128:108.

Dragić skupaj z Embiidom prvi strelec tekme

Embiid je imel ob sebi še razpoložene Daria Šarića (21 točk), Marca Belinellija (21) in raznovrstnega Bena Simmonsa (19 točk, 12 skokov in sedem asistenc). Zadnji sicer ni zadel nobene trojke, jih je pa zato preostala trojica kar 11 od skupno 18 Philadelphie. Miami jih je zadel 16.

Joel Embiid je dobil zeleno luč, na obrazu pa je moral nositi masko. | Foto: Getty Images Joel Embiid je dobil zeleno luč, na obrazu pa je moral nositi masko. Foto: Getty Images

Pri Miamiju je bil strelsko najbolj razpoložen prav naš Goran Dragić. S 23 točkami je bil skupaj z Embiidom tudi najboljši strelec tekme. Gogi je vpisal še osem asistenc, a ni imel razloga za zadovoljstvo. Tretja tekma je bila nekakšna preslikava prve, v kateri so 76ers v drugem polčasu povozili Miami. Tudi tokrat so ga premagali s 65:44. 

Četrta tekma bo v soboto, prav tako v Miamiju.

Le korak od napredovanja v drugi krog končnice pa so košarkarji New Orleans Pelicans in Golden State Warriors. Drugi so morali tudi tokrat igrati brez Stephena Curryja, a kljub temu brez težav preskočili San Antonio Spurs. Obe moštvi vodita že s 3:0, tako da za napredovanje potrebujeta le še zmago.

Končnica lige NBA, 1. krog, 19. april:

Vzhodna konferenca:
Miami Heat : Philadelphia 76ers 108:128 /1:2/
Dragić 23, 8 asis., Winslow 19, Richardson 14; Embiid 23, Šarić in Belinelli 21, Simmons 19, 12 sk., 7 asis., 4 ukr. žoge

Zahodna konferenca:
New Orleans Pelicans : Portland Trail Blazers 119:102 /3:0/
Mirotć 30, Davis 28, 11 sk.; McCollum 22, Aminu 21, Lillard 20

San Antonio Spurs : Golden State Warriors 97:110 /0:3/
Aldridge 18, 19 sk., Parker 16, Mills 14; Durant 26, 9 sk., 6 asis., Thompson 19, Livingston 16

/ / - izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte