Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 7.00

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, 13. maj, konferenčni finale

Boston poslal jasno sporočilo in v prvi tekmi povozil Cleveland

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34
LeBron James | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Boston Celtics so dosegli osmo domačo zmage v nizu in povedli z 1:0 v zmagah v finalu vzhodne konference končnice košarkarske lige NBA. Cleveland Cavaliers so povozili s kar 108:83.

Boston je odlično začel in na polovici tekme vodil že za 26 točk (61:35). Takrat so se po dvorani usuli številni zeleni konfeti, ki so ostali od sobotnega koncerta v dvorani TD Garden, videti pa je bilo, kot da že napovedujejo zmago domačih.

Pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita 21-letni Jaylen Brown s 23 točkami in Marcus Morris, ki je v obrambi zaustavil LeBrona Jamesa, v statistiko pa vpisal 21 točk in deset skokov.

Pri poraženem Clevelandu sta bila v ospredju Kevin Love s 17 točkami ter James z zanj skromnim izkupičkom 15 točk ob metu 5:16, devetih asistenc in sedmih skokov.

LeBron James ni imel svojega večera. Zbral je zanj skromnih 15 točk.  | Foto: Getty Images LeBron James ni imel svojega večera. Zbral je zanj skromnih 15 točk. Foto: Getty Images

Igralci Bostona - tudi tokrat so igrali brez poškodovanega Kyria Irvinga in Gordona Haywarda, ki sta tekmo spremljala s klopi - so z visoko zmago uresničili napoved, da se ne bodo ustrašili velikanov iz Clevelanda.

Igro Bostona je pohvalil tudi James, ki ni imel svojega večera. "Boston je imel odličen načrt, Morris pa je bil več kot dostojen nasprotnik. Opravili so veliko delo, še posebej na področju komunikacije v ekipi, vedno so vedeli, kje sem in kje so moji soigralci," je nasprotnika pohvalil James.

Marcus Morris je v obrambi dobro zaustavljal Jamesa. | Foto: Reuters Marcus Morris je v obrambi dobro zaustavljal Jamesa. Foto: Reuters

"Trener Bostona Brad Stevens in njegova ekipa sta odlično opravila svoje delo in pripravila igralce. Jutri nas čaka veliko dela, analizirali bomo tekmo, na drugi tekmi finala bomo precej boljši," je napovedal James.

Finalista vzhodnega konference bosta naslednjo tekmo odigrala v torek, obračun bo tako kot danes v dvorani TD Garden v Bostonu. Ekipi igrata na štiri zmage.

Oglejte si vrhunce obračuna med Bostonom in Clevelandom:

Na zahodu se bodo v konferenčnem finalu pomerili Houston Rockets, najboljša ekipa rednega dela lige, in branilci naslova Golden State Warriors. Prva tekmo bo na sporedu danes ponoči, prednosti domačega terena pa bo deležen Houston.

Liga NBA, 13. maj, konferenčni finale:

Vzhodna konferenca:
Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 108:83 /1:0/
Brown 23, Morris 21 in 10 skokov; Love 17, James 15, 9 as., 7 sk.

/ / - izid v zmagah. Moštva igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte