Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2008,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2008, 8.53

8 let

Nachbar praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Boštjan Nachbar je sicer zadel trojko ob zadnji sireni, a je njegov New Jersey vseeno klonil proti moštvu Golden State Warriors. V Miamiju tesna zmaga prvakov.

V Oaklandu so domači "bojevniki" vodili že za 13 točk, nato vodstvo zapravili, vendar so v končnici le zmogli dovolj moči in zbranosti, da je zmaga ostala doma. Junak tekme je bil Monta Ellis z rekordnim izkupičkom kariere (39 točk) in mirno roko v zadnji minuti, ko je zadel štiri proste mete. Gostje iz New Jerseyja so poskušali priti do izenačenja, toda v zadnji minuti sta trojki zgrešila tako Antonine Wright kot Jason Kidd. Uspešen je bil šele Nachbar, toda njegove tri točke v zadnji sekundi so pomenile le ublažitev poraza. Skupno je slovenski košarkar dosegel osem točk in dodal še sedem skokov. Pri Mrežicah, ki so doživele sedmi zaporedni poraz, je bil najboljši strelec Richard Jeffeson s 34 točkami. Boštjan Nachbar je na parketu prebil slabih 17 minut in v tem času ob dokaj nenatančnem metu (za dve točki 2:7, za tri 1:2, prosti meti 1:1) dosegel osem točk ter ujel še sedem odbitih žog.

Zanimivo je bilo tudi v Miamiju, kjer je San Antonio na koncu slavil zmago z 90:89, toda uspeh je gostom zagotovil šele Manu Ginobili s košem pol minute pred koncem. Pred tem so domači vodili že za 15 točk, a jim vodstva ni uspelo obdržati, v zadnjih osmih minutah so zmogli vsega deset točk. Pri zmagovalcih je bil najučinkovitejši Tim Duncan s 30 točkami in 11 skoki, Dwyane Wade pa je pri domačih dosegel 27 točk, vendar je zgrešil zadnji met tri sekunde pred koncem.

V Milwaukeeju je za zmago domačih proti Indiani s 104:92 levji delež prispeval Michael Redd s 37 točkami, Andrew Bogut pa je dodal 17 točk in 11 skokov.

Liga NBA, 24. januar

Milwaukee Bucks : Indiana Pacers 104:92 Redd 37, Bogut 17; Dunleavy 22, Granger 20

Miami Heat : San Antonio Spurs 89:90 Wade 27, Blount 23; Duncan 30 in 11 skokov, Ginobili 18

Golden State Warriors : New Jersey Nets 121:119 Ellis 27, Jackson 13; Carter 27, Jefferson 25, Nachbar 8

Ne spreglejte