Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
4. 3. 2013,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Edo Murić Krka

Ponedeljek, 4. 3. 2013, 10.08

8 let

Murić napoveduje vrnitev in boj za EP

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Edo Murić verjame, da bo "ujel" zadnji del lige ABA, nato pa formo pravočasno dvignil za državno prvenstvo in kandidaturo za nastop na evropskem prvenstvu.

V minuli sezoni se Edo Murić v dresu Krke nikakor ni znašel v senci Zorana Dragića. Letos je zadihal s polnimi pljuči, popoln košarkarski razcvet pa so mu preprečile zdravstvene težave. Tudi petkov derbi z Olimpijo je spremljal zgolj z rezervne klopi, saj okreva po zlomu manjše kosti v palcu leve noge. "Tega ne privoščim nobenemu športniku. Res je najtežje nemočno sedeti na klopi in spremljati soigralce," priznava 21-letni krilni košarkar, ki naj bi se soigralcem znova pridružil v roku dveh tednov. V tem času bo vzdrževal tudi ustrezno raven kondicijske pripravljenosti, saj lahko skorajda nemoteno vadi. "Zadnji pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ne gre za hujšo poškodbo, dejstvo pa je, da noga potrebuje čas za celjenje. Zdaj res upam, da sem izpolnil letošnji bonus poškodb. Res pa je, da so poškodbe del športa. Ni me strah. Vrnil se bom. Ne bom dovolil, da bi se težave poznale pri moji igri. Trdim, da sem po dveh poškodbah psihično močnejši," Ljubljančan v dolenjskih vrstah, čigar jadransko povprečje sezone znaša 10,6 točke in 4,9 skoka na tekmo.

Murić se zaveda, da s soigralci doslej ni izpolnil pričakovanj, zato bo storil vse za boljšo novomeško sliko v končnici državnega prvenstva. Tam bo s svojimi igrami želel prepričati tudi selektorja Božidarja Maljkovića. "Košarka je kot kolo. Ko jo znaš igrati, se tudi po premoru hitro vrneš v sistem. Zato verjamem, da lahko ponovim najboljše letošnje predstave. O reprezentanci seveda razmišljam, čeprav to ni breme. Ključno dokazovanje me čaka šele na pripravah. Verjamem, da bo selektor na EP 2013 povabil dvanajst najboljših," poudarja 202 cm visoki košarkar, ki ne skriva navdušenja ob sodelovanju z legendarnim Matjažem Smodišem. "On je velikan našega športa. Vodil je CSKA, blestel tudi v drugih ekipah in večkrat postal evropski klubski prvak. V čast mi je trenirati z njim. Lahko mi pomaga na vsakem koraku. Skušam izkoristiti njegove izkušnje. Z njegovo pomočjo lahko postanem še boljši," dodaja Murić, ki bo izpustil tudi tekmo s Cedevito, proti Igokeii pa bi že utegnil pomagati trenerju Gašperju Potočniku.

Ne spreglejte