Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 10. 2009,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 14.05

8 let

Milič in Lorbek čakata, Jagodnik z "bypassom"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Osem mesecev je že, od kar je Marko Milič zapustil Union Olimpijo, še vedno pa išče primernega delodajalca za nadaljevanje košarkarske kariere. D. Lorbek na čakalni listi, Jagodnik začasno pri Hopsih.

Letošnje poletje je za marsikaterega košarkarja brez pogodbe sila neprijetno obdobje, saj veliko klubov zaradi posledic gospodarske krize ne želi v svoje vrste privabiti izkušene košarkarje, kot je denimo Marko Milič, ampak raje skušajo izpeljati cilje z mlajšimi košarkarji. Kljub temu se Milko ne obremenjuje s tem dejstvom, saj meni, da bo tudi zanj prišla takšna ponudba, ki bo primerna za celotno štiričlansko družino. "Kondicijsko sem dobro pripravljen, zato ne bom imel težav z igranjem košarke, ko bom dobil klub. Dobro je tudi to, da prestopni rok ni omejen. Imel sem kar nekaj ponudb iz Izraela, Ukrajine ter v Italiji od Vareseja, Scavolinija in Angelice Bielle, vendar na koncu nismo prišli skupaj, saj imajo klubi finančno krizo in se zatekajo k domačim košarkarjem. Poleg tega je na tržišču dovolj košarkarjev iz ZDA, ki so veliko cenejši kot v preteklih letih – tudi za voljo manj vrednega dolarja. Bom še počakal, da pride takšna ponudba, da bo lahko šla z menoj vsa družina. Sicer pa sem orientiran na Italijo in Španijo," je o klubskem dogajanju spregovoril Milič, ki v zadnjem času namenja nekaj časa tudi kolesarjenju ter tenisu.

D. Lorbek čaka, Jagodnik začasno pri Hopsih, S. Udrih zapušča Madrid

Za razliko od Miliča pa si je začasno domovanje v Sloveniji priskrbel Goran Jagodnik, ki bo - dokler ne bo prejel kakšne konkretne ponudbe iz tujine -, igral za Hopse. Na treningih štajerskega kluba je prisoten tudi Domen Lorbek, ki prav tako še nima delodajalca za letošnjo sezono. Se pa stanje glede iskanja kluba, kot pravi sam, premika na bolje. Sodeč po zadnjih dogodkih pa se zna zgoditi, da bo nekaj časa pod taktirko Boštjana Kuharja (Hopsi) najverjetneje vadil tudi Samo Udrih – slovenskega reprezentanta so se na grd način rešili pri Estudiantesu, potem ko je prišel z evropskega prvenstva na Poljskem. Kader je bil namreč že zapolnjen, starejšemu od bratov Udrih pa so zaradi posledic finančne krize ponudili znižanje plače in se ga na takšen način posledično rešili, za kar mu bodo morali plačati določeno odškodnino.

Ne spreglejte