Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 22.04

8 let

Maljković vrnil Wrighta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski selektor Božidar Maljković, ki je te dni zbral slovenske košarkarje na pripravah v Kranjski Gori, je dobil prvo okrepitev pri Cedeviti. Podpisal je povratnik, Američan Bracey Wright.

Klub iz Hrvaške prestolnice bo v prihodnji sezoni prvič igral v najmočnejšem klubskem tekmovanju – evroligi. Prav zaradi tega želijo čim bolj okrepiti moštvo in prvo novo ime na listi igralcev je Bracey Wright, organizator igre, ki je v sezoni 2010/11 že bil član Cedevite. Preteklo sezono je preživel v španski Zaragozi in bil s povprečno 14,5 koša četrti strelec lige, klubu pa je pomagal do desetega mesta v prvenstvu. Wright, ki je prva okrepitev novega trenerja Cedevite Maljkovića, bo na položaju organizatorja menjal Dontayna Draperja, ki odhaja v Real iz Madrida. Za zdaj imajo ob Wrightu pogodbo za prihodnjo sezono še Marino Baždarić, Miro Bilan in Marko Car.

Shved v Minnesoto

Aleksey Shved je izkoristil možnost predčasnega odhoda. Od sezone 2005/06 je bil član ruskega velikana CSKA iz Moskve, nekateri pa se ga spomnite tudi z evropskega prvenstva U20, ki je bilo leta 2007 v Novi Gorici, takrat 18-letni Shved pa je bil najboljši strelec Rusije. Po nekaj sezonah, ki jih je preživel kot posoja, se je v zadnjih sezonah ustalil v ruskem prvaku. Zdaj je pred novim izzivom kariere – ligo NBA, kjer bo poskušal uspeti v dresu Minnesote Timberwolves.

Lavrinovič se vrača

V litovskem evroligašu so po trenerski menjavi (prišel je Španec Joan Plaza) začeli polniti tudi moštvo. Po šestih sezonah se vrača Darjuš Lavrinovič, ki bo v Žalgirisu ostal dve sezoni. V svoji bogati karieri je igral še za Uniks Kazan, Dynamo Moskva, Real Madrid, Fenerbache, v pretekli sezoni pa bil član ruskega CSKA, s katerim je po napeti končnici izgubil evroligaški finale. Drugi novinec je Tremmel Darden, 193 centimetrov visoki organizator igre, ki prihaja iz španske Malage. V evroligi je dosegal osem točk na tekmo, s klubom iz Kaunasa pa je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono.

McCalebb k Spursom, Turiaf v Real?

Odlični organizator se je znašel na seznamu želja San Antonio Spursov. Največja težava je visoka odškodnina, ki jo za Bo McCalebba želi Siena. V pogodbi ima namreč zapisano, da bi lahko v najmočnejšo ligo na svetu odšel po naslednji sezoni, letos pa bi moral odškodnino plačati sam. Za njegove usluge se zanimajo tudi v Evropi. Prvi v vrsti za makedonskega reprezentanta, nekdanjega člana Partizana, je turški Fenerbache, kamor je po letošnji sezoni odšel njegov dosedanji trener pri italijanskem prvaku Simone Pianigiani, kot druga možnost pa se omenja Uniks iz Kazana. Oba evropska kluba bi lahko plačala visoko odškodnino, ki naj bi znašala več kot milijon evrov. Pri madridskem Realu iščejo menjavo za Anteja Tomiča, ta je prestopil k največjemu rivalu, Barceloni. Med kandidati se je znašel tudi Ronny Turiaf, francoski center, ki je v zadnjih sedmih sezonah igral v ligi NBA. Nazadnje je bil član kluba Miami Heat, s katerim je osvojil šampionski prstan, vendar v moštvu ni imel velike vloge.

Ne spreglejte